Bilimsel Çalisma Ve Arastirmalarda Is Birligi Güçlendirilecek

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Asikkutlu’yu ziyaret etti. Ziyarette bilimsel çalisma ve arastirmalarda muhtemel is birligi alanlari gündeme geldi.

Bilimsel Çalisma Ve Arastirmalarda Is Birligi Güçlendirilecek
Iki üniversite arasinda yapilabilecek is birligi konusunda görüs alisverisinde bulunuldugu ziyarette, muhtemel is birligi imkânlari üzerinde duruldu.

Bartin’da bölgenin kalkinmasina yönelik Kamu-Üniversite-Sanayi is birligi gelistirilmesi dogrultusunda önemli çalismalar yapildiginin altini çizen Rektör Uzun, küresel yüksekögretimde son yillarda gündemde olan üniversiteler arasi is birligini (akran kurumlarla is birligi) güçlendirme konusunda girisimlerde bulunduklarini ifade etti.

Tecrübe paylasimin önemine dikkat çeken Rektör Uzun, “Bilginin üretim sürecine yogun olarak girdigi bir dönüsüm yasanmistir. Bilginin istenilen zamanda, istenilen miktarda ve kalitede üretilmesi ise iyi isleyen bir ekosistem gerektirmektedir. Dolayisiyla rekabetin içerisinde ayakta kalabilmenin önemli kosutlarindan biri de ortak aklin harekete geçirilmesidir. Bu dogrultuda bugün oldukça verimli bir ziyaret gerçeklestirerek yapilabilecek ortak çalismalar hakkinda görüs alisverisinde bulunduk. Bu düsüncelerle Trabzon Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Emin Asikkutlu’ya gösterdikleri misafirperverlik ve yakin ilgilerinden dolayi tesekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Asikkutlu ise ziyaretten duydugu mutlulugu dile getirerek, Rektör Uzun’a tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA