Türkiye'nin Ilk Cam Seyir Terasi Yeniden Misafirlerini Agirlamaya Basladi

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 9 yil önce Incekaya Kanyonu üzerine insa edilen ve salgin nedeniyle uzun süre sakin günler geçiren cam seyir terasinda, kademeli normallesme sonrasi ziyaretçi yogunlugu yasaniyor Cam Teras Isletme Müdürü Ibrahim Ethem: 'Kademeli normallesmeyle misafirlerimizi agirlamaya basladik. Bundan çok mutluyuz, memnunuz'

AHMET ÖZLER - Karabük'ün UNESCO Dünya Kültür Mirasi Listesi'nde bulunan tarihi evleriyle ünlü ilçesi Safranbolu'da Incekaya Kanyonu üzerine yapilan cam seyir terasi, kademeli normallesmeyle ziyaretçilerine yeniden kavustu.

Sadrazam Izzet Mehmet Pasa tarafindan 3 asir önce yaptirilan, 116 metre uzunlugunda, 6 kemerli ve 110 ile 220 santimetre genislige sahip su kemerinin de bulundugu 80 metre derinligindeki kanyon üzerine 2012'de insa edilen teras, Türkiye'nin ilk cam seyir terasi olarak da dikkati çekiyor.

Dünyada "en iyi korunan ilk 20 kent" arasinda gösterilen tarihi ilçede yer alan, 11 metre uzunluga sahip, 75 ton yüke dayanikli teras, salgindan önce yilda yaklasik 1 milyon 300 bin turisti agirladi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle bir süre sessizlige bürünen cam seyir terasi, kademeli normallesme sonrasi kisitlamalarin gevsetilmesiyle ziyaretçilerini yeniden agirlamaya basladi.

Cam terasin isletmecileri, yeniden eski günlere dönmeyi umut ediyor.

- "Misafirlerimizi cam terasimiza bekliyoruz"

Terasin Isletme Müdürü Ibrahim Ethem, AA muhabirine, Safranbolu ilçesinde bulunan terasin dünyanin ikinci, Türkiye'nin ise ilk cam terasi oldugunu animsatti.

Salgin nedeniyle bir süre kapali kaldiklarina dikkati çeken Ethem, "Kademeli normallesmeyle misafirlerimizi agirlamaya basladik. Bundan çok mutluyuz, memnunuz." dedi.

Ethem, yaz sezonu boyunca yogunluk yasanacagina inandiklarini belirterek, "Kovid-19'un azalmasiyla misafirlerimiz, müsterilerimiz, turistlerimiz gelmeye basladi. Insallah kademeli sekilde bu devam edecektir, temennimiz bu. Bütün misafirlerimizi cam terasimiza bekliyoruz." diye konustu.
Kaynak: AA