Önce Kurtardi, Sonra 'Güzelim Ne Oldu Sana' Diye Sevdi

Malatya’da sulama havuzuna düsen güvercini kurtaran duyarli vatandas, güvercini ‘Güzelim, ne oldu sana. Kendine geldin mi’ diyerek sevdi.

Önce Kurtardi, Sonra 'Güzelim Ne Oldu Sana' Diye Sevdi
Doga fotografçisi Salih Kayhan, Yesilyurt ilçesi Konak Mahallesi’nde çekim için gezdigi esnada sulama havuzuna düsen bir güvercinin can çekistigini fark etti. Kayhan, yaninda bulunan kamera tripotu ile güvercini sulama havuzundan kurtardi. Nefes alabilmesi için de güvercine müdahalede bulunan Kayhan, bu anlari da cep telefonu kamerasiyla kaydetti.

Duyarli davranisiyla güvercini hayata tutunduran Kayhan, yaptigiyla takdir topladi. Kayhan’in güvercini ‘Güzelim, ne oldu sana. Kendine geldin mi’ diyerek sevmesi ise dikkat çekti.

Sulama havuzuna düsen güvercini tripotla kurtardigini belirten Kayhan, “Bugün yine Konak Mahallesi’ndeydim. Kelebek çekimine geldim. Biraz gezdikten sonra Beydagi’na çikayim dedim. Sulama havuzuna bir bakayim dedim neler var diye. Baktim suyun içinde kumru. Her vatandas gibi ben de bir dogasever olarak hemen kurtarma çabasina girdim. Tripoyu uzattim, kenara çektim ve elimle aldim. Biraz güneste kurumasini sagladim, 5 dakika kadar. Gölgede kurumasini sagladim” diye konustu.

Kaynak: İHA