Nigde Merkezli 9 Ilde Suç Örgütü Operasyonu Açiklamasi 14 Gözalti
Nigde merkezli 9 ilde düzenlenen organize suç örgütü operasyonunda 14 süpheli gözaltina alindi.

Operasyonda 14 kisi gözaltina alinirken süphelilerin adreslerinde yapilan aramalarda, dolandiricilik olayinda kullanilmak üzere 12 çek ve sözlesmeli vekaletname, paravan sirketlere ait 3 kase, sahte plaka, baska kisiler adina çikarilmis 4 sim kart ve 14 cep telefonu ele geçirildi.
Örgüt elemanlarinin kurulan paravan sirketler üzerinden çek temin ettigi, internet araciligiyla satisa çikarilan tir, dorse ve çekici gibi araçlari ilan veren vatandaslarla iletisime geçerek karsiliksiz çeklerle bu araçlari satin aldiklari, evrak üzerinde araçlarin üçüncü kisilere devrini yaptiklari veya parçalayarak hurdaya sattiklari tespit edildi.
Dün mahkemeye çikarilan 8 kisiden 4’ü tutuklandi
Dün emniyetteki islemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 8 süpheliden I.K., E.Ç., B.G. ve A.A., tutuklandi. Operasyon kapsaminda yakalanan 14 süpheliden 6’sinin daha emniyetteki islemleri tamamlandi. Süpheliler saglik kontrolünün ardindan adliyeye sevk edildi.
