Müzisyenler 'Mutluluk Sahneleri'ne, Baskentliler Müzige Kavustu

Ankara Büyüksehir Belediyesi, pandemi sürecinde zor günler geçiren ve isini kaybeden müzisyenlere yönelik yeni bir destegi daha hayata geçirdi. Normallesme süreci ve yaz aylarinin baslamasiyla birlikte Baskent’in park ve dinlenme alanlari ile metro istasyonlarini müzisyenlere açan Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, kurulan “Mutluluk Sahneleri”nde verilen konserlerle de Baskentlileri bulusturdu.

Müzisyenler 'Mutluluk Sahneleri'ne, Baskentliler Müzige Kavustu
Pandemi sürecinde hem is yerini kapatan esnaf hem de isini kaybeden çesitli meslek gruplarina destek olan Büyüksehir Belediyesi, bu süreçte zor günler geçiren müzisyenleri de unutmadi.

Ekonomik yönden Baskentli müzisyenlere destek olmak amaciyla “Her Park Bir Mutluluk Sahnesi” adiyla yeni bir destek programini hayata geçiren Büyüksehir Belediyesi, 16 Haziran 2021 tarihinden itibaren park ve dinlenme alanlari ile metro istasyonlarinin kapilarini müzisyenlere açti.

“Baskent sanatsiz kalmayacak”

Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas’in, “Baskentimizi Mutluluk Sahneleri ile dolduruyoruz. Ilk hafta 7 park ve 68 sanatçi ile baslayip devaminda artiracagimiz haftalik mutluluk programlarimiza basliyoruz. Sahneler bestesiz, müzisyenlerimiz desteksiz, Ankara sanatsiz kalmayacak” sözleriyle destek paketini açikladigi müzisyenler haftanin 6 günü müziklerini icra etme imkani buldu.

Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskanligi tarafindan düzenlenen “Mutluluk Sahneleri”, hem müzisyenleri hem de Baskentlileri yeniden bulusturdu. Günlük 2 parkta 4 farkli grubun sahne alabildigi uygulamaya metro istasyonlari da dahil edildi.

Kisi basi 500 tl destek

Konser programlari “https://www.ankara.bel.tr/etkinlikler/parklarda-mutluluk-sahneleri” linki üzerinden paylasilirken, Büyüksehir Belediyesi eylül ayina kadar sürmesi planlanan Mutluluk Sahneleri’nde konser vermek isteyen Baskentli müzisyenlere kisi basi 500 TL ödeme yaparak destek saglamayi amaçliyor.

Mutluluk Sahneleri’nde çalmak isteyen müzisyenler, Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskanliginin “(0312)507 24 37” numarali telefonunu arayarak basvuru yapabiliyor.

Müzik ziyafetine baskentlilerden tam not

Uzun bir aradan sonra konser dinlemenin keyfine varan Baskentliler ise Ankara Metrosu basta olmak üzere Gençlik Parki ve Kugulu Park’ta sarkilar söyleyip gönüllerince eglendiler.

Konserleri özleyen vatandaslar kadar müzisyenler de Büyüksehir Belediyesine su sözlerle tesekkür ettiler:

Anil Atak: “Pandemi basladigindan bu yana yaklasik 1,5 senedir hiçbir mekanda sahne alamiyoruz. En çok etkilenen sektör biz olduk. Sahneden uzak kalinca kendimizi gerçekten kötü hissettik. Uzun bir aranin ardindan bize yeniden sahneye çikma firsati veren ve sahip çikan Ankara Büyüksehir Belediyesine ve Baskanimiz Mansur Yavas’a tesekkür ederim.”

Berker Saraç: “13 senedir Ankara’da müzisyenlik yapiyorum. Covid’den sonra zor bir döneme girdik ama Büyüksehir Belediyesi bize yeniden sahneye çikma firsati verdi.”

Çagri Boyaci: “Ankara Büyüksehir Belediyesi hem sanatçiya hem de sanata hasret kalmis bizlere böyle bir hizmeti sundugu için gerçekten çok mutluyum. Müzisyen arkadaslarin ekonomik anlamda zor günler geçirdigini biliyoruz o konuda desteklerini esirgemedigi için de onlarin adina gerçekten tesekkür ediyorum.”

Deren Tavsanli: “Güzel bir etkinlik oldu, kafa dagitmis olduk.”

Hasan Isildak: “1,5 yildir müzisyenler hiçbir mekanda müziklerini yapamadilar, uzun süre büyük sikinti yasadilar hatta enstrümanlarini sattilar. Böylesine güzel bir organizasyon yaptigi için Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas’a tesekkür ederim.”

Koray Isildak: “Arkadaslarimizin çogu zor durumda, bir müzisyen olarak bu uygulamadan çok memnunum.”

Sude Nur Soyalp: “Burada müzik dinlemeye geldik ve kafa dagitmis olduk. Baskanimiz Mansur Yavas’a çok tesekkür ederim.”

Umut Er: “Pandemi döneminde müzisyenler evde kapali kaldigi için bir çok kaybi oldu. Yavas yavas toparlanmaya çalisiyoruz. Müzisyenlerini düsünen bir belediyeye sahip olmak bizler için mutluluk verici.”

Ismail Erdogan: “Pandemi nedeniyle müzik sektörü çok zor durumda kaldi. Biz de 1,5 yil ara verdik müzige. Sahne alamiyorduk ve para kazanamiyorduk. Mansur Baskan bize bayagi destek oldu. Su anda metroda müzik yapiyoruz. Ilgilenen herkese çok tesekkür ediyorum.”

Bahadir Büyüker: “16 yildir müzisyenlik yapiyorum. Dünyayi etkileyen pandemi özellikle biz müzisyenleri çok etkiledi. Eglence sektörü ilk darbeyi yiyen sektör oluyor. Sag olsun baskanimiz iyi ki var ve bize destek oldu da biz de halkin içine girdik.”

Yesim Bolat: “Mansur Yavas çalisiyor. Ankara’miz daha güzel oldu. Bu müzik etkinligiyle ilk kez karsilastim. Durdum ve dinledim çok begendim.”

Ertan Demir: “Pandemi sürecinde eglence sektörü en çok zarar gören sektörlerden biri oldu. Magdur olduk. Sesimizi duyan Mansur Yavas’a tesekkür ediyoruz. Müzisyenlerin disinda da herkese elini uzatti.”

Izgi Gültekin: “25 senedir müzisyenim. Pandemi de çok zor zamanlar geçirdik. Bizi sahneyle ve seyirciyle bulusturdugu için Büyüksehir Belediyesine tesekkür ederim.”

Halise Akman: “Büyüksehir Belediyesinin baslattigi kent gezileri kapsaminda Beypazari’na gittik dönüste de Gençlik Parki’na geldik, burada müzisyen arkadaslari görünce çok mutlu olduk.”

Önder Saglik: “Pandemi döneminde intiharlar oldu. Bunlarin yasanmamasi için bu desteklerin her alanda yapilmasi gerek.”

Aleyna Yildirim: “Her genç gibi ben de müzige düskünüm. Sanat temel ihtiyaç gibi bir sey. Büyüksehir Belediyesine gençleri ve sanati düsündügü için tesekkür ediyorum. Pandemide bir çok seyden geri kaldik müzik te bunlardan birisi. Sanatçilar sahnede olmayi özlediler. Onlarin geçim kaynagi bu ayrica. Biz gençler için de güzel. Sosyal aktivite oldu.”
Kaynak: İHA