'Italyan Osmanli Konusmalari' Konferansi Düzenlendi

Bilecik Seyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi Iç Mimarlik ve Çevre Tasarimi Bölüm Baskani Doç. Dr. Parisa Göker, ’Italyan Osmanli Konusmalari’ konferansina katilarak, geç Osmanli dönemi saray bahçelerinde bati etkisini hakkinda konutu.

'Italyan Osmanli Konusmalari' Konferansi Düzenlendi
Italyan Dostluk Dernegi (CASA ITALIA) tarafindan düzenlenen Italyan Yarimadasi ile Osmanli Imparatorlugu arasindaki iliskiler üzerine toplantilar dizisinin kapsaminda ’Italyan Osmanli Konusmalari’ konferansi telekonferans sistemiyle düzenlendi.

Moderatörlügünü Hacettepe Üniversitesi’nden Dr. ConsueloEmiljMalara’nin yaptigi konferansta Doç. Dr. Göker, ’Geç Osmanli Dönemi Saray Bahçelerinde Bati Etkisi’ (Western Influence in thePalaceGardens of LateOttomanEra) konulu bir sunum gerçeklestirdi. Doç. Dr. Göker, konusmasi kapsaminda tarihi saray bahçelerinin önemi, 19’üncü yüzyil saray bahçelerinde Rönesans ve Barok sanatinin etkisi ve izlerini gerek yapisal ve bitkisel materyal kullanimi gerekse mekânsal organizasyon ve düzenleme ilkeleri açisindan degerlendirdigi örnekleri sundu.
Kaynak: İHA