DOKA 141. Yönetim Kurulu Toplantisi Yapildi

Dogu Karadeniz Kalkinma Ajansi (DOKA) 141. Yönetim Kurulu Toplantisi Artvin'de yapildi.

Rize Valisi Kemal Çeber baskanliginda sehir merkezdeki bir otelde gerçeklestirilen toplantida, Dogu Karadeniz Bölgesi kati atik depolama ve bertaraf, tarihi ve kültürel degerlerin turizme kazandirilmasi konulari görüsüldü.

Çeber, toplantiyi, Dogu Karadeniz'in en güzel illerinden biri olan Artvin'de yapmaktan mutluluk duyduklarini söyledi.

Salgin ve bazi nedenler dolayisiyla toplantinin biraz gecikmeli yapildigini belirten Çeber, alinacak kararlarin bölge için hayirli olmasini temenni etti.

Vali Çeber, sunlari kaydetti:

"Toplantida, bölgemizdeki kati atik yönetimi çalismalarinin dünyadaki ve ülkemizdeki iyi uygulama örnekleriyle degerlendirilerek bu anlamda bölgemizde daha etkin verimli ve modern bir kati atik yönetimi kurulmasina yönelik öneriler üzerine çalisacagiz. Bölgemizdeki tarihi ve kültürel degerlerin turizme kazandirilmasi, kültür turizm notalarinin ortaya çikarilmasina yönelik hazirlanan, 'Tarihi Kültür Rotalari Hayat Buluyor' adiyla uygulamaya koyulmasi planlanan güdümlü proje önerisini de görüsecegiz."

Toplantiya, Artvin Valisi Yilmaz Doruk, Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu, Giresun Valisi Enver Ünlü, DOKA Genel Sekreteri Onur Adiyaman ve diger ilgililer katildi.

Kaynak: AA