Cani Baklava Çekti, 70 Kisi Is Sahibi Oldu

Aydin’da 1997-2010 yillari arasinda polis memurlugu yapan ve damak zevkine olan düskünlügü ile taninan Bekir Degirmenci’nin cani baklava istedi, sehirde 70 kisi is sahibi oldu. Dogu’nun yemek kültürü ile Bati’nin damak tadini bulusturan Bekir Degirmenci’nin olusturdugu Degirmencioglu markasini tasiyan baklava ve yöresel yemekler restorani kisa sürede 14 subeye ulasti.

Cani Baklava Çekti, 70 Kisi Is Sahibi Oldu
Ata Mahallesi’nde Aydin Çevre Bulvari üzerindeki Degirmencioglu Restoranin 14. subesinin açilisi için yapilan programa Aydin Ticaret Odasi Baskani Hakan Ülken, MHP Il Baskani Haluk Alicik, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü baskanlari ve çok sayida davetli katildi.

Baklava çesitlerinden çig köfteye, kebap çesitlerinden lahmacuna kadar basta Gaziantep yöresine ait olmak üzere Dogu ve Güneydoglu illerine ait tüm yemek çesitlerinin servis edildigi Degirmencioglu Restorani’in açilisinda konusan Bekir Degirmenci, “Her sey 2010 yilinda emekli olunca canimin Antep Baklavasi çekmesi ile basladi.

Aydin’i Gaziantep’in meshur baklavasi ile bulusturmaya karar verdim. Ilk olarak Kozdibi’nde açtigimiz mekanda üretime basladik. Geçen 10 yillik süreçte bugün 14. Subemizi açtik. Iyi ki o gün canimiz baklava istemis. Bugün yaklasik 70 kisiyi istihdam ediyoruz. Polislik mesleginden aldigimiz disiplinle damak tadimizi harmanlayarak kaliteyi yakaladik. Mekanlarimiz ayni zamanda memleket hasreti çekenlerin de ugrak yeri haline geldi” diye konustu.

Basarisi ve halka sundugu müthis damak tadinin yani sira girisimci ruhundan dolayi Bekir Degirmenci’yi tebrik eden Aydin Ticaret Odasi Baskani Hakan Ülken, “Aydinli bir Gaziantepli, Antepli bir Aydinli olan Bekir Degirmenci’yi Aydin’daki yatirimlari ve kaliteli hizmeti ile herkes tanir. Böylesine zor günlerde hizmetlerini arttirip pandemi döneminde bile istihdami arttirmasi takdire sayandir. Allah’tan dilegim kisa sürede 14’e yükselttigi sube sayisini 28’e ulastirmasidir. Aydinlilar adina kendisine tesekkür ediyorum. Allah kendisinden razi olsun” diye konustu.

Yapilan duanin ardindan Degirmencioglu Restoranlarin 14.sebesi yaklasik 100 çesit tatli ve yöresel yemeklerden olusan menüsü ile hizmete girdi.
Kaynak: İHA