AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Antalya Diplomasi Forumu'nda Gazetecilerin Sorularini Yanitladi Açiklamasi (1)

'(Ahmet Hamdi Çamli'nin sözleri) Bizim parti ve hükümet olarak böyle bir degerlendirmemiz yok. Burada bu sekilde açiklama yapilmissa bu kisisel bir görüstür. Partimiz kesinlikle bu görüse kurumsal olarak katilmamaktadir' 'Sayin Cumhurbaskanimizin kardes Suudi Arabistan'la iliskilere verdigi önem bellidir. Bundan sonrasinda da kardes Suudi Arabistan'la iliskilerimizin gelistirilmesi için Cumhurbaskanimizin verdigi talimatlar dogrultusunda hem kabinemiz hem partimiz elinden gelen güçle çalismaya devam edecektir'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Antalya Diplomasi Forumu'nda Gazetecilerin Sorularini Yanitladi Açiklamasi (1)
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Istanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamli'nin kutsal topraklarla ilgili sözlerine iliskin, "Bizim parti ve hükümet olarak böyle bir degerlendirmemiz yok. Burada bu sekilde açiklama yapilmissa bu kisisel bir görüstür. Partimiz kesinlikle bu görüse kurumsal olarak katilmamaktadir." dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in himayesinde, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu'nun ev sahipliginde düzenlenen ve AA'nin "Global Iletisim Ortagi" oldugu Antalya Diplomasi Forumu (ADF), Antalya Belek Turizm Bölgesi'ndeki NEST Kongre Merkezi'nde devam ediyor.

Foruma katilan Çelik, gazetecilere yaptigi açiklamada, Antalya Diplomasi Forumu'nun çok yogun geçtigini ve dünyanin her yerinden katilim oldugunu söyledi.

AK Parti Istanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamli'nin kutsal topraklar ve mekanlarla ilgili "isgal altinda" sözlerinin oldugu yönündeki soruyu Çelik, "Bizim parti ve hükümet olarak böyle bir degerlendirmemiz yok. Burada bu sekilde açiklama yapilmissa bu kisisel görüstür. Partimiz kesinlikle bu görüse kurumsal olarak katilmamaktadir." diye yanitladi.

Böyle bir degerlendirmelerinin olmadigini vurgulayan Çelik, bu sekilde bir açiklamayi da dogru bulmadiklarini ifade etti.

AK Parti'nin ve hükümetin kurumsal görüslerinin belli oldugunu aktaran Çelik, sunlari kaydetti:

"Sayin Cumhurbaskanimizin kardes Suudi Arabistan'la iliskilere verdigi önem bellidir. Bundan sonrasinda da kardes Suudi Arabistan'la iliskilerimizin gelistirilmesi için Cumhurbaskanimizin verdigi talimatlar dogrultusunda hem kabinemiz hem partimiz elinden gelen güçle çalismaya devam edecektir Öyle bir beyanat kisiseldir, partimizin kurumsal olarak kabul ettigi bir beyanat degildir."

(Sürecek)

Kaynak: AA