Saldirgan, Saldiri Öncesi Kesif Yapmis

Izmir’de, bir kisinin öldügü HDP Il Baskanligina yönelik silahli saldirinin ardindan gözaltina alinan süpheli O.G.’nin emniyetteki ifadesinde saldiri öncesi bölgede kesif yaptigini söyledigi ögrenildi.

Saldirgan, Saldiri Öncesi Kesif Yapmis


Konak ilçesinde, HDP Izmir Il Baskanliginin bulundugu binaya O.G. isimli sahis, saat 11.05 siralarinda silahla girdi. Sahsin içeriye girmesinin ardindan silah sesleri geldi. Olay yerine çok sayida polis ekibi sevk edildi ve cadde trafige ve yaya geçisine kapatildi. Kisa bir süre sonra sahsin içeride parti çalisani Deniz Poyraz’i öldürdügü belirlendi.

Bölgede kesif yapmis

Öte yandan süphelinin emniyetteki ayrintili ifadesi de ortaya çikti. Süpheli O.G.’nin sorgusunda, saldiri öncesi bölgede kesif yaptigini söyledigi belirtildi. Sosyal medyadan zaman zaman terör örgütü PKK sempatizanlariyla tartismalar yasadigini belirten O.G., “PKK’dan nefret ediyorum. Zaman zaman sosyal medyada küfürlesiyoruz. Bina çevresine birkaç kez kesif için gittim. Binaya gittigimde orada birkaç kisinin olabilecegini düsündüm.” dedigi ögrenildi.

Pervin Buldan binada inceleme yapti

Saldirinin ardindan Izmir’e gelen HDP Es Genel Baskani Pervin Buldan binada inceleme yapti.
Kaynak: İHA