MHP Genel Baskani Bahçeli, 'Türkiye'nin Karismasini Isteyen Iç Ve Dis Provokasyonlar Devreye Alinmistir'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskani Devlet Bahçeli, “Türkiye’nin karismasini; etnik, ideolojik ve siyasi fay hatlarinin kirilarak fitne depremlerinin olusmasini hedefleyen iç ve dis provokasyonlar devreye alinmistir” dedi.



MHP Lideri Bahçeli, sosyal paylasim sitesi Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, “Toplumsal huzur ve iç baris ortamimizi sabote etmek isteyen karanlik emeller bu defa Izmir’de sahneye çikmistir. Türkiye’nin karismasini; etnik, ideolojik ve siyasi fay hatlarinin kirilarak fitne depremlerinin olusmasini hedefleyen iç ve dis provokasyonlar devreye alinmistir. Suçlularin menfur eliyle, sokaklarin melun izbeliginde hiyanet ve husumet arayisina çikan mihraklar bugün Izmir’de atesle oynamaya kalkismislardir. Bu haliyle HDP’nin Izmir il binasina yapilan saldiri kanli bir prova, toplumun sinir uçlarini test eden kalles bir tertiptir. Bu vahim olayin içyüzü mutlaka desifre edilmeli, önü ve arkasi aydinlatilmalidir. HDP’li yöneticilerin, Halk TV’nin program akisini planlayan ve tahrikleri canli tutan kisilerin sahip olduklari bilgi, belge ve bulgulari derhal adli ve emniyet birimlerine ulastirmalari sarttir. Saldiri gerçeklestikten hemen sonra, elinde tuttugu silahi ve bozkurt isaretiyle fotograflari servis edilen saldirganin kararlilikla üstüne gidilmeli, bag ve baglantilari, irtibat ve iliski aglari hiçbir tavsamaya meydan vermeden arastirilmali ve açiga çikarilmalidir” ifadelerini kullandi.

“Milliyetçi Hareket Partisi’ni infaz etmeye kimsenin harci olmadigi gibi hakki da, haddi de yoktur”

Hiç kimsenin Milliyetçi Hareket Partisi’ni suçlamaya hatta yargisiz infaz etmeye hakkinin olmadigini ifade eden Bahçeli, “Bundan sonraki sorusturma ve kovusturma safhalarinin her asamasina özel izin alarak katilmalarini bekledigimiz HDP’li ve CHP’li yöneticiler, konuyu istismar eden gazeteci ve televizyoncular ne biliyorlarsa anlatmali ve gerçegin ortaya çikisina sonuna kadar hizmet etmelidir. Hasbelkader veya planli bir senaryonun çerçevesinde bozkurt isareti yaparak sosyal medyadan yayimlayan bir cani üzerinden Milliyetçi Hareket Partisi’ni suçlamaya, töhmet altinda birakmaya, hatta yargisiz infaz etmeye hiç kimsenin harci olmadigi gibi hakki da, haddi de yoktur” dedi.



“Inaniyorum ki, Kürt kökenli kardeslerim oynanan oyuna ve kurulan tuzaga düsmeyeceklerdir”

MHP Genel Baskani Bahçeli, “Katilin daha önceden çektirdigi fotograflarinin birden bire nasil tedavüle sokuldugu, buna kimlerin önayak oldugu, meselenin hangi odaklar vasitasiyla Türk-Kürt ihtilafina tasinmak istendigi adaletin baslica konusu olmalidir. Inaniyorum ki, Kürt kökenli kardeslerim oynanan oyuna ve kurulan tuzaga düsmeyeceklerdir. MHP’yi sokaga çekmeye çalisanlar, kavgayla ve kaotik hadiselerle muhataplik kurmasina çabalayanlar asla basarili olamayacak Türkiye düsmanlaridir. Bozkurt yapan ellerin temiz, kalplerin de vatan ve millet askiyla çarpmasi fikri ve siyasi namusumuzun geregidir” ifadelerini kullandi.

Türkiye sokakta bulunmamistir, sokak aralarinda cirit atan casus ve hainlere teslim edilmeyecektir”

Bahçeli, “Bugünkü hassas ortamda herkesin duyarli ve düsünceli hareket etmesi özellikle temennimdir. Saglik çalisaniyken istifaen ayrilmis kirli sahsi gerekçe gösterip Milliyetçi-Ülkücü Hareket’i ithama tevessül etmek milli birlik ve kardeslige tehlikeli sekilde tahammülsüzlüktür. Milliyetçi Hareket Partisi’nin serefli mücadelesi; hukuk, demokrasi ve siyasi ilkeleriyle sinirlidir. Bunun disinda hiçbir alan, saha ve zeminde davamizin ve dava arkadaslarimizin anilmasi, bulunmasi, herhangi bir çatismanin faili olmasi ihtimalen bile olsa söz konusu degildir. HDP binasina saldiri emri verenler, kapali devre faaliyet içinde olanlar, alacakaranlik ortamdan nemalananlar, el ovusturanlar, eylemin rotasini çizenler, kamçilanan toplumsal gerginligi kirilma noktasina kadar bükmeyi amaçlayanlar tespit, teshir ve tecziye edilmelidir. Türkiye sokakta bulunmamistir, sokak aralarinda cirit atan casus ve hainlere teslim edilmeyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi buna yeminlidir” dedi.

Kaynak: İHA