Hirvatistan'da 'Geleneksel Türk Okçulugu' Kursu Açildi

Hirvatistan'in baskenti Zagreb'de, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ile Okçuluk Vakfi is birliginde "Geleneksel Türk Okçulugu" kursu baslatildi.

Hirvat kursiyerlere 36 saat sürecek egitim kapsaminda Türk okçulugunun tarihi ve temel kurallarinin ögretilecegi kurs, Zagreb Islam Merkezi çatisi altinda bulunan spor sahasinda açildi.

Zagreb YEE Müdürü Fuat Korkmaz, yaptigi açiklamada, Zagreb'de Geleneksel Türk Okçulugu kursunun ilk kez 2020 yilinda açildigini animsatarak kurslarin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginina kadar devam ettigini söyledi.

Daha önce iki egitmenin Türkiye'de Okçular Vakfi ve YEE is birliginde organize edilen çok özel bir egitim programina katildigini aktaran Korkmaz, "Egitim programindan sonra bu iki egitmenle beraber hatiri sayilir bir sporcu topluluguna Hirvatistan'da 2020 yilinda kurslar baslattik." dedi.

Korkmaz, salgin tedbirlerine uyarak Hirvatistan'da fiziki ortamda çok uzun bir aradan sonra tekrar Geleneksel Türk Okçulugu kursunu baslattiklarini ifade ederek "Bu yil özellikle salginla beraber herkes evlerinde kaldi. Spordan, kültürel hayattan, sosyal hayattan uzak kaldik. Artik yavas yavas disari çikmaya basladik. Biz de enstitü olarak bu imkanlari burada, Hirvatistan'da degerlendirmeye basladik." diye konustu.

Bu yil artik etkinlikleri fiziki ortamda disari tasiyacaklarini vurgulayan Korkmaz, "Türk okçulugunu, biz, kültürel bir iliski bir iletisim araci olarak, bir sosyal-kültür olarak burada Hirvat vatandaslarla bulusturuyoruz. Bizim için tabii ki sporun yaninda bunun bir kültürel iletisim kismi da var." ifadelerini kullandi.

Korkmaz, kursa katilacak sporcularin, hem geleneksel okçulugu yakindan taniyacagini hem kendi aralarinda sosyalleseceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA