Elazig'da Asilama Yogunlugu, Bugüne Kadar 247 Bin 290 Kisi Asilandi

Elazig’da vatandaslar korona virüs (Covid-19) asisi olmak için hastanelerde yogunluk olusturdu. Asi birimi önlerinde kuyruklar olusurken, kent genelinde bugüne kadar toplam 247 bin 290 kisinin asilandigi bildirildi.

Elazig'da Asilama Yogunlugu, Bugüne Kadar 247 Bin 290 Kisi Asilandi
Türkiye koronavirüsle mücadelede kritik bir asamaya geçiyor. 1 Haziran’da baslayan kademeli normallesme süreci devam ederken, Saglik Bakani Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantisi sonrasi önemli açiklamalarda bulundu. Bakan Koca, 17 Haziran itibariyla 35 yas üstünün asi randevusu alabilecegini açikladi.

Bununla birlikte 256 adet asi odasinin kuruldugu Elazig’daki hastanelerde yogunluk olustu. Firat Üniversitesi Hastanesi içerisinde olusturulan asi biriminde de vatandalar asi olmak için asi odalarin önünde sira bekledi. Bugüne kadar kent genelinde 1. doz uygulanan kisi sayisi 150 bin 729 olurken, 2. doz uygulanan kisi sayisi ise 96 bin 561 oldugu bildirildi.

Dün bin 700 asi yaptiklarini belirten asilamadan sorumlu hemsire Mehtap Albayrak, “Bugün için daha fazlasini bekliyoruz. Arkadaslarimiz çok yogun bir sekilde çalisiyor. Insallah iyi günlere kavusuruz. Çok yogun bir sekilde talep var. 30 yas grubu da gelmeye basladi.

O yüzden bizde talepleri karsilamaya çalisiyoruz. Asida hiçbir sikintimiz yok. Müdürlük asilari istedigimiz zaman getiriyor ve her türlü destegi sagliyor. Bu yüzden onlara tesekkür ediyoruz. Gerekenler yapiliyor. Biz güzel bir sekilde çalisiyoruz. Ben sabah 8’de basliyorum. Gece 18.00’a kadar buradayim. Organizasyonu yapiyorum. Yoruluyoruz ama umarim emeklerimize deger” dedi.

Birinci doz asisini olan Serkan Kaya, “Elazig Belediyesinde soförüm. Toplu tasima araci kullaniyorum. Önceligimiz vardi ve geldik asimizi olduk. Insallah faydasini görürüz. Herkesin asisiniz olmasi lazim. Bir buçuk senedir ortami görüyoruz. Onun için önlemimizi almamiz lazim” diye konustu.

Ikinci asisini oldugunu aktaran Sezai Özdemir ise, ”Sinovac olduk. Çünkü birinci asimiz Çin asisiydi. Devletimiz sag olsun. Çok ilgileniyor ve hassas davraniyorlar. Fakat millet olarak çok çekimseriz. Duruyor duruyor son zamanda asimizi yaptiriyoruz. Birinci asimizda yan etki görmedik. Çok rahatti” seklinde konustu.

Kaynak: İHA