Babalar Günü'nde Yüzük Ve Tespihlerde Talep Bekleniyor

Eskisehirli esnaf, geçen yillarda oldugu gibi bu yil da yaklasan Babalar Günü’nde hediye olarak sikça tercih edilen yüzük ve tespihlere yogun talep bekliyor.

Babalar Günü'nde Yüzük Ve Tespihlerde Talep Bekleniyor
Her yil Haziran ayinin üçüncü Pazar günü kutlanan Babalar Günü yaklasti. Bu yil 20 Haziran’a denk gelen Babalar Günü’nde yillardir en çok tercih edilen hediyelerden yüzük ve tespihlerde talep bekleniyor. Pandemi boyunca satislarinda durgunluk yasanan ürünlerin Babalar Günü’nden birkaç gün önce yogun talep görecegi tahmin ediliyor.

Eskisehir’de uzun yillardir yüzük, kolye, tespih gibi hediyelik ürünlerin satisini yapan Ayse Yas, geçtigimiz senelerde Babalar Günü için yüzük ve tespihlerde yogun talep oldugunu belirtti.

Ayni talebin bu sene de olmasini beklediklerini belirten Yas, “Babalar Günü’nde hediye olarak en çok yüzük ve tespih tercih ediliyor. Özellikle babalarin neredeyse tek aksesuari olan yüzüklerde yogun taleple karsilasiyoruz. Pandemi öncesindeki Babalar Günü’nde olan taleplere göre daha az talep olsa da geçirdigimiz dönemin üstünde satis var. Yüzüklerde genel olarak dogal tas olan akik ve zirkon yüzükler tercih ediliyor. Kisiye özel olmasini isteyenler yazili ve islemeli yüzük yaptiriyor. Tespihlerde ise tercih gene dogal tas olanlarda. Yüzüklerin fiyatlari 150 ile 350 lira arasi degisirken, tespihler 100 ile 250 lira arasi degisiyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA