Tunus'ta Gözaltina Alinan Gencin Ölümüne Yönelik Protestolar Sürüyor

Tunus'ta bir gencin güvenlik güçleri tarafindan gözaltina alindiktan sonra hayatini kaybetmesine iliskin gerçeklerin ortaya çikarilmasi talebiyle gösteri düzenlendi.

Baskent Tunus'taki Sidi Hüseyin semtinde toplanan göstericiler, güvenlik güçleri tarafindan darbedilmesi sonucu öldügü iddia edilen Ahmed bin Amara'nin evinin önünden, yarali olarak bulundugu bölgeye dogru yürüyüse geçti.

Göstericiler, güvenlik güçlerinin siddetini kinayan ve bu olayin arastirilmasini talep eden sloganlar atti.

Tunus'ta bir genç, 8 Haziran'da güvenlik güçleri tarafindan gözaltina alinmis ve daha sonra yarali halde bulunarak, hastaneye kaldirilmisti. Hastanede hayatini kaybeden gencin cenazesi 9 Haziran'da defnedilmisti.

Ayni sekilde, 9 Haziran'da sosyal medya platformlarinda, gencin ölümü sirasinda bölgede yasanan protestolarda, bir gencin çiplak vaziyette sokakta polisler tarafindan darbedildigi görüntüler gerginlige sebep olmustu. Gencin hayatini kaybettigi Sidi Hüseyin Mahallesi'nde olaylar tirmanmis, bölgedeki göstericiler gece saatlerinde lastik yakarak yollari kapatmis, güvenlik güçleri göz yasartici gazla müdahale etmisti.

Ahmed isimli gencin ailesi, ölümünden dolayi güvenlik güçlerini suçlarken Içisleri Bakanligi gencin ölüm nedenine iliskin henüz bir açiklama yapmadi. Ancak bakanlik Sidi Hüseyin Mahallesi'nde gösteriler sirasinda bir genci, elbiselerini çikardiktan sonra darbeden polislerin gözaltina alindigini duyurmustu.

Kaynak: AA