TÜBITAK Destekli 'Çocuk Üniversitesi Açiklamasi Artvin Bilimle Senleniyor' Etkinligi Basladi

Dört gün sürecek etkinlikte okul öncesi, ilkokul ve ortaokul ögrencileri, farkli bilim dallarina ait stantlarda etkinlikler gerçeklestirecek.

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) koordinesinde gerçeklestirilen TÜBITAK destekli "Çocuk Üniversitesi: Artvin Bilimle Senleniyor" etkinligi basladi.

AÇÜ yerleskesinde gerçeklestirilen etkinligin açilis töreninde konusan proje yürütücüsü Egitim Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Seydi Ahmet Satici, amaçlarinin çocuklara bilimi sevdirip merak uyandirmak ve bilimi günlük hayatta kullanilabilir kilmak oldugunu söyledi.

Satici, TÜBITAK destekli, Il Milli Egitim Müdürlügü, Il Saglik Müdürlügü ile Artvin Ticaret ve Sanayi Odasinin paydaslari olarak yer aldigi etkinligin, 800'ü askin çocugun katilimiyla 4 gün sürecegini ifade etti.

Bu kapsamda okul öncesi, ilkokul ve ortaokul ögrencileri ile ögretmenler ve ebeveynlere yönelik, mühendislik, teknoloji, doga, tibbi, tarimsal, sosyal ve beseri bilimler alanlarinda 128 etkinlik planlandigini dile getiren Satici, 41 ögretim görevlisi, 9 ögretmen ve 69 lisans ögrencisinin görev aldigini sözlerine ekledi.

Açilis törenine, AÇÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Kibar, Il Milli Egitim Müdürü Fahri Acar, Artvin Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Seçkin Kurt, ögrenciler ve aileleri katildi.

Proje kapsaminda çocuklar, üniversite yerleskesinde hazirlanan stantlarda 4 gün boyunca görevliler gözetiminde fidan dikimi, robotik kodlama, satranç, ahsap isleme gibi çesitli etkinlikler de gerçeklestirecek.

Kaynak: AA