Ticaret Bakanligindan Mersin Limani'nda Rekor Miktarda Kokain Ele Geçirilmesiyle Ilgili Açiklama Açiklamasi

'1 ton 150 kilo kokain, bugüne kadar Türkiye'de tek seferde ele geçirilen en yüksek miktarli kokain olarak kayitlara geçti'.

Ticaret Bakanligi, İçel Limani'nda ele geçirilen kokainin, "ülke tarihinin tek seferde en yüksek miktarli kokain yakalamasi" olarak kayitlara geçtigini bildirdi.

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlügünce yürütülen narkotik suçlarla mücadele çalismalari kapsaminda Ekvador'dan yüklenerek Türkiye'ye gelen ve muz tasidigi beyan edilen süpheli bir konteyner takibe alindi.

Konteyneri tasiyan geminin İçel Limani'na yanasmasinin ardindan İçel Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügü NARKOKIM ekipleri ile harekete geçildi. Süpheli konteyner, gemiden tahliyesinin hemen ardindan x-ray taramasina sevk edildi.

Taramada süpheli yogunluk tespit edildi ve devreye narkotik dedektör köpekler girdi. Dedektör köpeklerin de konteynerdeki yüke tepki vermesi üzerine detayli aramaya geçildi ve konteynerde yüklü esya içerisine gizlenmis uyusturucu belirlendi. Alinan numunenin, test cihazi ile analizinde kokain oldugu anlasildi.

Gümrük Muhafaza ekiplerince ele geçirilen 1 ton 150 kilo kokain, bugüne kadar Türkiye'de tek seferde ele geçirilen en yüksek miktarli kokain olarak kayitlara geçti.

Ticaret Bakani Mehmet Mus, Twitter hesabindan, ülke tarihinin en yüksek miktarli kokain yakalamasina imza atildigini duyurmustu.
Kaynak: AA