Tesvikler Malatya'da Fabrika Sayisini Arttirdi

Malatya’da faaliyet gösteren tekstil fabrikalarinda tesvikler sonrasinda binlerce istihdam meydana gelirken, Türkiye ekonomisine de katkida bulunuluyor. Yatirim ve istihdam için getirilen tesvikler sonrasi kentteki fabrika sayisi da arttirdi.

Tesvikler Malatya'da Fabrika Sayisini Arttirdi
Malatya Valisi Aydin Barus da 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan bazi fabrikalari ziyaret etti. Vali Aydin Barus, 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Uplass Ambalaj Sanayi, Günöz Tekstil ve Talu Tekstil isletmelerine ziyarette bulundu. Vali Barus, özellikle 2020-2021 yillarinda faaliyete geçen isletmeleri inceleyerek, 1.OSB Müdürü Taha Memur ve isletme sahiplerinden bilgiler aldi.

Uplass Ambalaj Sanayi isletmesi firma sahibi Tamer Alpergun, 11 bin metre kare alan içerisinde 7 bin metrekare kapali alana sahip olduklarini, asil fabrikanin Istanbul’da faaliyette oldugunu 2. Bir firma için de Malatya’yi tercih ettiklerini söyledi.

Faaliyete yeni geçtikleri için su an 40 kisiye istihdam sagladiklarini aktaran Alpergun, fakat hedeflerinin 150 kisiye istihdam saglamak oldugunu belirtti.

Ardindan Günöz Tekstil isletmesine geçen Vali Barus, burada isletme hakkindaki bilgileri fabrika müdürü Ibrahim Seçil Aydin’dan aldi. 196 bin metrekare alan içinde 84 bin metrekare kapali alanda faaliyet gösterdiklerini belirten Aydin, ilk olarak Çorlu’da ikinci olarak da Malatya’da fabrika kurduklarini söyledi.

2021 yilinda isletmenin açilmasi dolayisiyla su an için 400 kisiye istihdam sagladiklarini vurgulayan Aydin, ilerleyen zamanlarda toplam 2 bin kisiye istihdam saglamak amacinda olduklarini söyledi.



Son olarak Talu Tekstil isletmesine geçen Vali Barus’u, fabrika müdürü Özgür Odçikin karsiladi. 2020 yili itibariyle ihracata dayali bir firma olarak faaliyete geçtiklerine dikkat çeken Odçikin, 65 bin metrekare alanda 22 bin metrekare kapali alan ile faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Bin 100 kisiye istihdam sagladiklarini belirten Odçikin, ziyaretinden dolayi Vali Barus’a tesekkür etti.

“Tesvikler sayesinde yatirim artti”

Vali Aydin Barus da tesvikler sayesinde yatirimlarina arttiina parmak basip, “Hükümetimizin açiklamis oldugu tesvikler sayesinde Organize Sanayi Bölgelerimizde gerek hemserilerimizin gerekse ülkemizin degisik illerinden gelen yatirimcilarin yapmis oldugu önemli yatirimlar sayesinde, ilimizin istihdamina, ekonomisine çok degerli katkilar saglamaktadir. Basta valiligimiz olmak üzere ilimizdeki tüm kamu kurumlari ve TSO olarak yatirimcinin yanindayiz ve her zaman desteklerimiz devam edecektir” diye konustu.

Kaynak: İHA