Sirnak'ta 'Asfaltit Ocaklarinin Is Sagligi Ve Güvenligi Kosullarinin Iyilestirilmesi' Projesi Hayata Geçirildi

Sirnak’ta ’Asfaltit Ocaklarinin Is Sagligi ve Güvenligi Kosullarinin Iyilestirilmesi’ Projesi hayata geçirildi.

Sirnak'ta 'Asfaltit Ocaklarinin Is Sagligi Ve Güvenligi Kosullarinin Iyilestirilmesi' Projesi Hayata Geçirildi
Avrupa Birligi ile Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi’nin insan kaynaklarinin gelistirilmesi program otoritesi tarafindan desteklenen, proje basvuru sahibi Sirnak Üniversitesi, proje ortagi Sirnak Ticaret ve Sanayi Odasi, proje istirakçisi ise Dicle Kalkinma Ajansi olan ’Sirnak Asfaltit Ocaklarinin Is Sagligi ve Güvenligi Kosullarinin Iyilestirilmesi’ Projesi tanitim toplantisi gerçeklestirildi.

Sirnak Üniversitesi Rektörlügü senato toplanti salonunda gerçeklestirilen toplantiya Sirnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Sirnak Belediye Baskani Mehmet Yarka, Sirnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Vali Yardimcisi Tunahan Efendioglu, DIKA Genel Sekreteri Ahmet Alanli, Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Osman Gelis ve ilgili kurum müdürleri katildi.

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi Is Sagligi ve Güvenligi Genel Müdürü Cafer Uzunkaya da videokonferans sistemi üzerinden toplantiya katildi.

Sirnak Valisi Pehlivan, projenin 160 bin Euro oldugunu ve 15 aylik bir uygulama süresini kapsadigini söyledi.

Sirnak’ta resmi tespitlere göre 82 milyon metreküp kömür rezervinin oldugunu vurgulayan Vali Pehlivan, maden gibi riskli olan bir is kolunda is güvenligi ve emniyetin çok önemli oldugunun altini çizdi. Vali Pehlivan, projenin amacinin Sirnak ve çevresindeki asfaltit ocaklarinda çalisan madencilerin is sagligi ve güvenligi kosullarinin iyilestirilmesi oldugunu dile getirdi. Kömür rezervinin büyük çogunlugunun Cudi Daginda oldugunu ifade eden Vali Pehlivan, Içisleri Bakanliginin destekleriyle gelistirilen ve uygulanan Güvenlik Konsept Projesiyle yillarca terör nedeniyle uygun sekilde isletilemeyen rezervlerin de degerlendirilebilecegini belirtti.

Il genelinde 21 ruhsatli isletme oldugunu aktaran Vali Pehlivan, "Isletme sahiplerinin öncelikle is sagligi ve güvenligi konusunu ziyadesiyle önemsemesi gerekiyor. Önce çalisanin sagligi ve güvenligi, sonra ekonomik alanda atilacak adimlar ve madenlerin isletilmesi geliyor" dedi.

Baskan Yarka, Rektör Erkan, Sirnak TSO Baskani Gelis, DIKA Genel Sekreteri Alanli ve videokonferans yoluyla Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi Is Sagligi ve Güvenligi Genel Müdürü Cafer Uzunkaya projeyle ilgili düsünce ve degerlendirmelerini paylasti.

Sirnak Üniversitesi Proje Koordinatörü Veli Ayan tarafindan proje hakkinda detayli sunum yapilmasinin ardindan toplanti sona erdi.
Kaynak: İHA