Mus Belediyesinde Vergi Affi Için Müracaatlar Basladi

Mus Belediye Baskani Feyat Asya, vergi affiyla ilgili mükelleflere çagrida bulunarak yapilandirmadan faydalanmalari uyarisinda bulundu.

Asya, yaptigi yazili açiklamada, yapilandirmadan yararlanmak için son basvuru tarihinin 31 Agustos oldugunu animsatarak, vatandaslarin belediyeye müracaat etmeleri gerektigini söyledi.

Emlak, ilan ve reklam, çevre ve temizlik vergisi, harçlar ve ücretler, kati atik toplama ve bertaraf ücreti, su ve atik su alacaklari kapsaminda belediyeye borcu olanlarin kanundan yararlanabilecegini belirten Asya, sunlari kaydetti:

"Vatandaslarimiz borçlarini pesin ya da 6, 9, 12 veya 18 taksitle ödeyebilecek. 30 Nisan 2021 tarihinden önceki dönemlere ait vergi, ceza, resim ve harçlarin yapilandirilmasini içeren 7326 sayili kanun çerçevesinde, vergi ve borçlara iliskin vergi ziyai cezasi ve uygulanan gecikme zammi siliniyor. Söz konusu tarihten itibaren gecikmis borçlara Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi oraninda güncelleme yapilacak. Belediyeye borcu olan vatandaslardan isteyenler pesin, isteyenler de taksitli ödeme yapabilecek. Ilk taksit ödeme süresi 30 Eylül 2021 tarihinde sona erecek. Kanun kapsaminda ödenmesi gereken taksitlerden ilk ikisinin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, bir takvim yilinda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksitlerin geç ödeme zammiyla birlikte son taksiti izleyen ayin sonuna kadar da ödenmemesi halinde, kanun hükümlerinden yararlanma hakki kaybedilecek."

Vatandaslarin müracaatlarini yapmalari için gerekli altyapiyi olusturduklarini aktaran Asya, salgin kosullarini da göz önünde bulundurarak gerekli tedbirleri aldiklarini ifade etti.

Kaynak: AA