Mugla'da 4007 TÜBITAK Bilim Senligi Basladi

Mugla'nin Milas ilçesinde "Köyde Sehirde Kültür Sanat Bilim Her Yerde" temasi ile düzenlenen TÜBITAK 4007 Bilim Senligi törenle basladi.

Atapark'ta açilisi yapilan senligin ilk gününde ögrenciler, bilimsel laboratuvar etkinlikleri, sanatsal ve kültürel etkinlikler, fizik, biyoloji, kimya, matematik ve teknoloji alaninda toplam 40 atölyede çalismalarini sergiledi.

Milas Kaymakami Mustafa Ünver Böke, törende yaptigi konusmada, çocuklarin bilimsel düsünce ile yetismesinin önemli oldugunu belirtti.

Bu tür senliklerin ögrencilerin yeteneklerinin kesfedilmesinde önemli rol oynadigini dile getiren Böke, proje çalismalarinin her biri ileride basarili çalismalara atilacak büyük imzalarin ilk basamagi oldugunu ifade etti.

Mugla Milli Egitim Müdürü Emre Çay da bilim senliklerinin, bilim kültürünün ve iletisiminin toplumun daha genis kitlelerine yayginlastirilmasi ve katilimcilara daha bilimsel bilgi ulastirilmasinda önemli oldugunu kaydetti.

Senliklerin bilim-teknoloji arasindaki etkilesimi saglayacagini aktaran Çay, "Milli Egitim Bakanligimiz 2023 Egitim Vizyonu çerçevesinde yaparak ve yasayarak ögrenme ilkesinden hareketle burada ögrencilerimiz atölyeler marifetiyle yaparak yasayarak kalici bir davranis degisikligi kazanacaklar." dedi.

Programda, Milas Özel Özge Koleji ögrencileri tarafindan drone ile gökyüzünde Mugla Zeybegi gösterisi gerçeklestirildi.

Kaynak: AA