Kizilay Kirsehir'de Kan Bagisi Çagrisinda Bulundu

Dünyayi ve Türkiye’yi, etkisi altina alan koronavirüs nedeniyle Türk Kizilay’ina vatandasin kan bagisindan imtina ettigini söyleyen Kizilay Kirsehir Sube Baskani Yunus Fikret Yavuz kan bagisi çagrisinda bulundu.

Kizilay Kirsehir'de Kan Bagisi Çagrisinda Bulundu
Yavuz, asilamalarin baslamasiyla birlikte vatandasin kan vermesi için bütün hijyen sartlarinin kan bagis tirlarinda olusturuldugunu belirterek Temmuz ayina kadar Kirsehir Cacabey Meydaninda yer alacak bagis tirina kan bagisi için insanlari beklediklerini belirtti.

Kan degerleri yüksek çikinca bagis yapan ve kan bagisinin periyodik olmasi gerektigini aktaran Alper Taskin, "Kan testi yaptirdim ve kan degerlerimin yüksek oldugunu ögrendim. Kan vermeye geldim. Kan testim olmasa bilgim olmayacakti. Düzenli bagista bulunmayi öneriyorum. Erkeklerde 3 ayda bir olarak yapilabiliyormus" dedi.

Ilk kez kan bagisinda bulunan Ayse Belgin Çelik ise kan bagisinda bulunmanin çok önemli oldugunu, kendisinin de düzenli bir bagisçi olacagini söyledi.

Kan stoklarinin azalmasi karsisinda Kirsehirliler, bagis tirina ilgi gösterdi.

Kurban Bagislari adrese teslim ulasiyor

Kizilay Kirsehir Sube Baskani Yunus Fikret Yavuz, yaklasan Kurban Bayrami ile ilgili de Kizilay’a yapilan her bagisin adrese teslim sekilde yerine ulastirildigini ve geçtigimiz yil bin 500 aileye kurban yardiminda bulunuldugunu açikladi.

Yavuz, "Kurban Bayramina yakin günlerde Kizilay, kurban bagislarini almaya basliyor. Geçtigimiz yil bin 500 aileye 2’ser kilo kurban eti dagitti yaptik. Yapilacak bagislarin ne derece önemli oldugu da ortada, kurban bedeli ise bin 50 lira" diye konustu.

Kaynak: İHA