Kayseri Seker'den Çiftçisine Büyük Destek

Kayseri Seker; 2021-2022 Kampanya döneminde Kayseri, Turhal ve Bogazliyan Fabrikalari’na bagli sözlesmeli pancar ekimi yapilan 21 bölgede toplam 13 bin 876 çiftçiye, 74 Milyon 838 bin lira çapa avansi ödüyor.

Kayseri Seker'den Çiftçisine Büyük Destek
Tarladan Fabrikaya uzanan tüm süreçleri özenle takip eden ve tarimin gelismesine verdigi önemi, üreticisine destek vererek gösteren Kayseri Seker, Turhal, Bogazliyan ve Kayseri fabrikalarina bagli 21 bölge de üretimin her asamasinda çiftçisi ile birlikte, Anadolu’nun bereketini Türkiye’ye hatta dünyaya tasiyor. Yasanan pandemi sürecine ragmen üreticisinin her zaman yaninda olan ve verdigi destegi her geçen gün arttiran Kayseri Seker, ödenmeye baslanan çapa avansi ile birlikte bu destege bir yenisini daha ekledi. Bugüne kadar üreticisine ekim, motorin, gübre ve ilaç seklindeki ayni ve nakdi avanslar toplaminda 259 milyon lira ödeyen Kayseri Seker, ödenecek bu çapa avansi ile birlikte toplam rakami 334 milyon 539 bin liraya çikartmis oldu.

Kayseri Pancar ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Hüseyin Akay, çiftçiye verilen destegin, ülkenin ve milletin gelecegine yapilan bir yatirim oldugunu ifade ederek, “Kayseri Seker bir çiftçi kurulusu, bu yönüyle Türkiye’nin ve Kayseri’nin önemli bir degeridir, bu kuruma en büyük degeri katan üreticilerimizin tarimsal ihtiyaçlarinin karsilanmasi ise bizlerin ilk günden itibaren hedefledigi istikametin bir yol haritasidir. Kayseri Seker, Ülke ekonomisinin gelistirilebilmesi ve bereketli topraklarimizin korunmasi adina sürdürülebilir tarimsal projeler ile Türkiye’de örnek gösterilen kuruluslarin basinda gelmektedir. Bunun en güzel örnegi; üreticisinin kalkinmasinda ve üretimim devamliligi noktasinda hassasiyet gösterdigi avans ödemeleridir. Pancar tarlalarinda çapanin yapildigi bu günlerde çalisan isçilerin alin terini kurumadan ödemek için verilen çapa avansinin, çiftçinin en büyük ihtiyaçlarindan bir tanesi oldugunu iyi biliyoruz. Bu ihtiyaçtan hareketle bugün itibariyle Kayseri, Turhal ve Bogazliyan’dan olusan 3 fabrikamiza bagli ekim yapan toplam 13 bin 876 çiftçimize, 74 milyon 838 bin liralik “Çapa Avansi” ödemesini baslatiyoruz. Verdigimiz bu destekle birlikte 2021-2022 Kampanya döneminin henüz baslarinda olmamiza ragmen üreticimize ayni ve nakdi olarak toplamda 334 milyon 539 bin liralik çok önemli bir katki saglamanin mutlulugunu yasiyoruz. Çok kisa bir zamanda, çok degerli bir isi basardigimiz inancindayiz. Özellikle Pandemi süresince tarim sektörünün ön plana çikmis olmasi, çiftçimizi çok daha degerli bir hale getirmis oldu. Biz de bu degerin farkinda olarak onlarin her zaman yaninda olmaya devam edecegiz. Avanslarimiz çiftçilerimize bereketli olsun” seklinde konustu.

Kaynak: İHA