KARDEMIR Ilk Yurt Disi Üniversite Temasini Gerçeklestirdi

Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanli ve beraberindeki heyet Karabük Demir ve Çelik Fabrikalari A.S’yi (KARDEMIR) ziyaret etti.

KARDEMIR Ilk Yurt Disi Üniversite Temasini Gerçeklestirdi
Türkiye’de üniversite, sanayi isbirlikleri adi altinda birçok üniversite ile protokol imzalayan KARDEMIR ilk yurt disi üniversite temasini gerçeklestirdi.

KARDEMIR Genel Müdürü Necdet Utkanlar’in ve sirket yöneticilerinin katilim gösterdigi tanisma toplantisinda, Rektör Babanli ve heyeti ile akademik ve ticari alanda yapilabilecek is birlikleri ele alindi. Yeralti kaynaklari ve metalürji alaninda köklü yapisiyla faaliyetlerini sürdüren Azerbaycan Devlet ve Petrol Üniversitesi hakkinda alinan bilgilerin ardindan, sirket sunumu ve tanitimi gerçeklestirildi.

Ziyaret kapsaminda Sürekli Dökümler Müdürlügü, Ray Profil Haddehanesi, Çubuk Kangal Haddehanesi, Demiryolu Tekerlegi Üretim Tesisi gezilirken, bagli ortakligin bulundugu KARDÖKMAK’ta da teknik gezi gerçeklestirildi.

Rektör Babanli, fabrikanin yaptigi çalismalarin üst seviyede oldugunu ve tesisin Türk’e gurur verici nitelikte oldugunu belirtti.

Genel Müdür Utkanlar tarafindan, Mustafa Babanli’ya hediye edilen “Ilk Türk Demiri” plaketinin ardindan program sona erdi.
Kaynak: İHA