Karatay'da Ögrenciler Modern Tarim Teknikleriyle Bulusuyor

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi tarafindan hazirlanan, Karatay Kaymakamliginin proje ortagi olarak yer aldigi ve Konya Ovasi Projesi (KOP) Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi tarafindan desteklenen “Ögrencilerimizi Modern Tarim Teknikleri ile Bulusturuyoruz” projesi için imzalar atildi.

Karatay'da Ögrenciler Modern Tarim Teknikleriyle Bulusuyor
Türkiye’nin dört bir yanindan Konya’ya gelerek Celaleddin Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde egitim gören ögrenciler, söz konusu projeyle teorik egitimlerinin yani sira uygulamali gelismis tarim tekniklerini de alacaklar.

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, protokolün imza töreninde yaptigi konusmada Konya’nin bir tarim sehri ve tarimin baskenti olduguna vurgu yaparak yerel yönetimler olarak bu hassasiyetle bu alana gereken her türlü destegi verdiklerini söyledi.

Baskan Kilca, “Tarimin yaninda egitime de çok önem veriyoruz. Belediye olarak her zaman egitimcilerimizin ve ögrencilerimizin yanindayiz. Biz protokolümüzü Konyamizda örnek bir proje olarak görüyoruz. Bu projeyle ögrencilerimizi modern tarim teknikleriyle bulusturmayi hedefliyoruz. Celalettin Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde tarim alaninda teorik egitim alan ögrencilerimizin pratik egitimini de bir staj mantiginda almalarini bu sayede saglamis olacagiz. Tarimsal üretim, kümes hayvanciligi ve diger hayvancilik dallariyla ilgili olarak ciddi egitimler olacak. Bu vesileyle, KOP Idaresi Baskanligimiza çok tesekkür ediyorum. Tarim ve egitim söz konusu oldugunda her zaman çok ciddi destekleri oluyor. Protokolümüz ve projemizin milli egitim camiasina, ögrencilerimiz ile egitimcilerimize hayirli olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

“Ögrenciler, egitim ve meslek hayatlarinda gelismis teknikleri ögrenecek”

Celalettin Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde hayata geçirilecek projenin hayirli olmasini dileyen Karatay Kaymakami Abdullah Selim Parlar, Karatay Belediyesi’nin her konuda oldugu gibi bu projede de önemli bir destekçi oldugunun altini çizdi. Kaymakam Parlar, “Bu vesileyle, Karatay Belediye Baskanimiz Hasan Kilca’ya tesekkür ediyorum. Tarim Lisesi’nde egitim gören ögrenci kardeslerimiz için çok önemli ve kiymetli bir proje bu. Ögrencilerimiz, egitim ve meslek hayatlarinda karsilasabilecekleri konulari gelismis teknikler sayesinde daha pratik olarak ögrenecekler. Projemiz hayirli olsun” diye konustu.

KOP Baskani Mahmut Sami Sahin ise KOP olarak Tarimsal Egitim Yayginlastirma Projeleri kapsaminda birçok projeye destek verdiklerini, bitki üreticileri ve çiftçilere de bu kapsamda önemli projeler ürettiklerini söyledi.

Mahmut Sami Sahin, “Bu protokolümüzle, özellikle Celalettin Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde egitim gören ögrencilerimiz aldigi teorik egitimleri pratik alana uygulayacaklar. Bu bizler için çok önemli. Çünkü ülkemizin gelecegi ögrencilerimizin, özellikle pandemi döneminde önemi daha da artan saglikli gidanin daha egitimli, bilinçli ve nitelikli eller haline gelmesini arzuluyoruz. Söz konusu protokolümüzle ayrica küçükbas hayvanlarin barinabilecegi 100 metrekarelik kapali bir alan ve 480 metrekarelik alanda gelismis tarim tekniklerinin uygulamali olarak yapilabilecegi bir seramiz olacak. Amacimiz tarimsal alanda pratik ve teorik egitim veren kurumlarin daha nitelikli hale gelmeleridir. Projedeki paydasimiz olan Karatay Belediye Baskanimiz Hasan Kilca ve Karatay Kaymakamimiz Abdullah Selim Parlar’a ögrencilerimiz adina tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA