Kanala Atilan Görme Engelli Köpege Treyler Operatörü Sahip Çikti

Kastamonu'da yasayan treyler operatörü Irfan Sürgit, evlerinin yakinindaki kanaldan çikardiklari görme engelli köpege sahip çikti.

Merkeze bagli Kircalar köyünde yasayan, Il Özel Idaresinde görevli treyler operatörü Irfan Sürgit, evlerinin yakininda bulunan bir kanalda köpek gördü. Köpegin görme engelli oldugunu fark eden Sürgit, komsusuyla köpegi kanaldan çikardi.

Köpegin karnini doyurup bakimini yapan Sürgit, sahip çiktigi köpegin simdi gözlerini açtirabilmek için çaba harciyor.

Sürgit, AA muhabirine, köpegi bulduklarinda çok kötü durumda oldugunu, hiçbir canlinin böyle bir muameleyi hak etmedigini söyledi.

Köpegi ilk gördügünde çok üzüldügünü aktaran Sürgit, "Kanala atilmis halde bulduk. Vicdansizin biri gözleri görmeyen köpegi ölüme terk etmis." dedi.

Köpegin bakimini üstlendigini dile getiren Sürgit, "Halsiz ve bitkindi. Su an kendisini toparlamasini bekliyoruz. Uzun zaman aç kalmis. Veterinerlere götürdük, tahliller yapildi. Tahlillerin sonucuna göre gözlerini açtirmayi düsünüyorum." diye konustu.

Veteriner Semih Köse de köpegin gözlerinin açilma ihtimali oldugunu ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Köpegimizin gözleriyle alakali problemi için klinigimize basvurdular. Yapilan muayenesinde katarakt olma ihtimalinin çok yüksek oldugunu gördük. Seker kaynakli bir katarakt olup olmadigina bakmak için testlerini yaptik ama seker kaynakli olmadigini gördük. Ankara'da ileri tetkiklerinin yapilmasinin ardindan ameliyatla gözlerinin açilabilecegini düsünüyorum."

Kaynak: AA