Dag Ilçelerinde Imeceyle Çilek Hasadi Basladi

Bursa’nin dag ilçelerinde vatandaslar imece usulüyle çilek topluyor.

Dag Ilçelerinde Imeceyle Çilek Hasadi Basladi
Dag ilçeleri Orhaneli, Büyükorhan, Harmancik ve Keles ilçelerinde çilek hasadina baslandi. Dag ilçelerinin gelir kaynagi olan çilek bu sene de büyük talep görürken, fabrikalara toptan satislar basladi.

Yediveren çesidi olarak ragbet gören dag çilegi geçen yil 5 liradan toptan, perakende ise 10 liradan satilirken, bu yil toptan 6,5 lira, pazarlarda 15 liradan satiliyor.

Orhaneli’nin Sögüt Mahallesinde imece usulü toplanan çilek tarlasinda çalisan Ferice Tezcan, "Çilegimiz yediveren çesidi olup bu yil toptan olarak 6,5 liraya satiliyor. Kasim ayina kadar yaklasik 5 ay her hafta toplayacagiz. Yiyenlere afiyet olsun" dedi.

Ailenin en büyük ferdi 95 yasindaki Vasfiye teyze de çilek toplamaya gelirken, "Çalisirken gençligimi hatirladim" dedi.

Dag ilçelerinde yasayan vatandaslar, hasat zamani komsulariyla anlasarak bir gün bir tarlada, bir gün baska tarlada birbirlerine yardim ederek imece usulüyle çilek topluyor. Önümüzdeki günlerde çilek alim fiyatlarinin biraz daha artmasi bekleniyor.

Tarlada toplanan çilekler alici ve nakliyeciler tarafindan fabrikalara ulastirilirken, reçel, surup, dondurma ve daha bir çok alanda islenerek tüketicilere sunuluyor.
Kaynak: İHA