Bursa'da Sahte Içkiden Ölümlerle Ilgili Haklarinda Dava Açilan 6 Sanigin Yargilanmasina Baslandi

Bursa'da geçen yil sahte içkiden zehirlendigi iddia edilen 6 kisinin hayatini kaybetmesi nedeniyle 6 sanigin yargilandigi davanin durusmasi görüldü.

Bursa'da Sahte Içkiden Ölümlerle Ilgili Haklarinda Dava Açilan 6 Sanigin Yargilanmasina Baslandi


Bursa 11. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya tutuklu saniklar Mesut G, Erhan O, Birkan B, Ugur K, Muhammed H, tutuksuz sanik Kemal B, ölen kisilerin yakinlari ile taraf avukatlari katildi.

Sanik Erhan O, boya badana isi yaptigini ve 200 lira karsiliginda 5 litre etil alkol aldigini anlatti.

Sahte alkol nedeniyle gözlerini kaybettigini belirten sanik, beraatini ve tahliyesini istedi.

Sanik Ugur K. de sigorta isiyle ugrasirken askerden döndükten sonra etil alkol satisi yapmaya basladigini söyledi.

Bazi saniklarla etil alkol alisverisi yaptigini anlatan Ugur K, sadece etil alkol sattigini, hazir halde içki satmadigini ve etil alkollerin üzerine tibbi amaçli oldugunu belirtir yazi yapistirdigini ifade etti.

Sanik, etil alkollerin gelen son partisinde sorun çikinca kendisinin, alanlari mesajla ya da arayarak uyardigini, en yakin hastaneye gitmelerini ve ellerindeki alkolü karakola götürmelerini söyledigini dile getirdi.

Ölenlere rahmet yakinlarina sabir dileyen sanik, tahliyesini ve beraatini istedi.

Tekstil isi yaptigini aktaran sanik Mesut G. ise "Kimseye etil ya da metil alkol satmadim. Dosyada benden alkol aldigini belirten kimse yoktur. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum." dedi.

Tekel bayisi islettigini anlatan sanik Birkan B. de aldigi ruhsatla etil alkol satisi yaptigini, tanistigi sanik Ugur K'den aldigi etil alkolleri 4 ay boyunca sattigini ve herhangi bir problem çikmadigini söyledi.

Son olarak aldigi 15 litre etil alkolü kimseye satmadigini ifade eden sanik, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Sanik Muhammed H. ise tekel bayisi isletirken kapattigini ve dezenfektan ile temizlik ürünleri satisi yapmaya basladigini dile getirdi.

Olaya konu alkolü sanik Ugur K'ye kendisinin satmadigini anlatan sanik, "Ölen kisiler nedeniyle çok üzgünüm ancak onlarin ölümünde herhangi bir payim yoktur. Beraat ve tahliyemi istiyorum." diye konustu.

Sanik Kemal B. de sahte içki nedeniyle ölenlerden Kenan Ç'nin arkadasi oldugunu belirterek, "Saniklardan Ugur'dan alkol aldigim oldu. Son olayda yine Ugur'dan alkol aldim. Raki yaptik, Kenan'la içtik. O maalesef hayatini kaybetti, ben 4 gün hastanede yattim. Bunun metil alkol oldugunu bilmiyordum. Suçlamalari kabul etmiyorum, beraatimi talep ediyorum." dedi.

Vefat eden yakinlari da sikayetçi olduklarini belirterek, saniklarin cezalandirilmasini istedi.

Mahkeme heyeti, saniklar tarafindan isimleri verilen 2 süpheli hakkinda suç duyurusunda bulunulmasina, sanik Erhan O'nun tahliyesine ve diger tutuklu saniklarin tutukluluk hallerinin devamina karar vererek durusmayi erteledi.

Geçen yil aralik ayinda Bursa'da farkli zamanlarda alkol aldiktan sonra fenalasan 18 kisi kentteki hastanelere kaldirilmis, bu kisilerden Kenan Ç. (56), Mehmet I. (59), Irfan Ç. (39), Sümer Ç. (51), Mümin A. (41) ve Mehmet S. (62) hayatini kaybetmisti. Sahte içkilerin satisiyla ilgili gözaltina alinan 5 süpheli ise tutuklanmisti.

Kaynak: AA