Baskan Akman, Tusba'nin Kangren Haline Gelen Bir Sorununu Daha Çözdü

Van’in Tusba Belediye Baskani Salih Akman, uygulanabilirligi olmadigindan kangren haline gelen ve uygulanmasi durumunda binlerce vatandasin magduriyetine sebep olacak ‘Van Gölü Kuzey Geçisi Demiryolu Projesi’ sorununu çözdüklerinin müjdesini verdi.

Baskan Akman, Tusba'nin Kangren Haline Gelen Bir Sorununu Daha Çözdü
Göreve geldigi günden bu yana gerek bakanliklar nezdinde yürüttügü çalismalar gerekse bakanliklarin yerel temsilcileriyle ortaklasa hayata geçirdigi projelerle Tusba ilçesinin sorunlarini tek tek çözen Baskan Akman, yillardir devam eden bir sorunu daha çözdügünü ilçe halkina müjdeledi. Adalet ve Kalkinma Partisi (AK Parti) Van milletvekilleri Irfan Kartal ve Abdulahat Arvas ile AK Parti Van Il Baskani Kayhan Türkmenoglu, Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Sinan Aslan, Edremit Belediye Baskani Ismail Say, Çaldiran Belediye Baskani Sefik Ensari, Gürpinar Belediye Baskani Hayrullah Tanis ve Gevas Belediye Baskani Murat Sezer ile birlikte Van ve Vanlilarin yararina hazirlanan projelerin hayat bulmasi için adeta bakanliklar arasinda mekik dokuyan Tusba Belediye Baskani Salih Akman, binlerce kisinin magduriyetini de giderilmis oldu.

Van Yüzüncü Yil Üniversitesinden baslayip Semsibey Mahallesi ve Kalecik Mahallesi’nde bulunan Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi ile Yeni Marangozlar Sitesinden Beyüzümü Mahallesi’nde bulunan tresiaj alanina baglanan ‘Van Gölü Kuzey Geçisi Demiryolu Projesi’nin güzergahta bulunan yaklasik 2 bin konut ve is yerinin olumsuz etkiledigi için uygulanabilirligi olmayan bir proje oldugunu söyleyen Baskan Akman, Çevre ve Sehircilik Bakanligi nezdinde yürüttükleri yogun girisimler sonucu 1/100 000 ölçekli çevre düzen planinda kaldirildigini kaydetti.

Baskan Akman, “2011 yilinda yasayan Van depremlerinden sonra Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan yapilan 1/100 000 ölçekli uygulama imar planinda ‘Van Gölü Kuzey Geçisi Demir Yolu Projesi’ olarak plana islenen demiryolu hatti ilçe sinirlarimizda kalmisti. Ancak imar planimizin yürürlüge girdigi tarihten bu yana demiryolunda bulunan tasinmaz ve yapilarla ilgili herhangi bir kamulastirma islemi yapilmadigindan imar uygulamalarimiz sekteye ugramistir. Milletvekillerimiz, il baskanimiz ve belediye baskanlarimiz ile birlikte ilimizin gelecegi için bakanliklar nezdinde yürüttügümüz girisimler sonucu büyük bir sorun haline gelen ve ilçemizde binlerce insanimizin olumsuz yönde etkilendigi bu sorunu da çözdük. Emegi geçen herkese sahsim ve ilçe halkim adina tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA