Asilama Süreci Hizlandi, Vatandaslar Kuyruk Olusturdu

Asilama sigortali isçiler ile memurlarin ve meslek gruplarinin asilama programina alinmasiyla birlikte Istanbul’daki hastanelerde asi kuyruklari olusmaya devam ediyor. Vatandaslarin gecenin ilerleyen saatlerine kadar hastanelerde asi olmak için siraya girdigi görüldü.

Asilama Süreci Hizlandi, Vatandaslar Kuyruk Olusturdu
15 Haziran’da Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin yaptigi açiklamada COVID-19 virüsüne karsi asilama programinda sigortali çalisanlarin, memurlarin ve meslek gruplarinin asi sirasinin geldigi duyurmustu. Yapilan açiklama sonrasinda asilama sürecinin hizlanmasiyla birlikte vatandaslarin asi olmak için hastanelerde kuyruk olusturdugu görüldü.

Sisli Hamidiye Etfal Egitim ve Arastirma Hastanesi ile Kanuni Sultan Süleyman Egitim ve Arastirma Hastanesinde asilamaya hizli sekilde devam ediliyor.

Sisli Hamidiye Etfal Egitim ve Arastirma Hastanesine asi olmak için gelen 25 yasindaki Emre Tunç, “Biontech oldum ben. Biontech’e daha çok güvendigim için. Su an gayet iyi hissediyorum hiçbir sorun yok agri, sizi yok. Ama biraz bekliyoruz hastanede çünkü ignenin yan etkisi olabilir reaksiyon olabilir. Su an bekliyoruz hiçbir sikinti yok. Gayet çok güzel çok rahat geçti. Herkese de tavsiye ediyorum asi olmayi. Annem de Biontech oldu hiçbir sorun olmadi onda. O yüzden bende ona güvenerek oldum hiçbir sorun olmadigi için kendimce ikna oldum” dedi.

Asi olan vatandaslarin hastane bahçesinde bekledigi görülürken asi olacaklarinda uzun kuyruklar olusturdugu anlar kameralara yansidi.
Kaynak: İHA