Amazon'un Kurucusu Bezos'un Eski Esinden Yüzlerce Kuruma 2,8 Milyar Dolarlik Bagis

Amazon'un kurucusu ve dünyanin en zengini kabul edilen Jeff Bezos'un eski esi MacKenzie Scott, bu yil yüzlerce organizasyona yaklasik 2,8 milyar dolar bagista bulundugunu duyurdu.

Medium adli sitede yaptigi paylasimda Scott, ekibi ile 2021’in ilk çeyreginde "ihmal edilen alanlarda çalisan" kar amaci gütmeyen kurulus ve ekipleri belirleyerek destek olduklarini belirtti.

Scott, tarihsel olarak yetersiz finanse edilen ve göz ardi edilen kategorilerdeki 286 yüksek etkili kurulusa 2 milyar 739 milyon dolar bagis yaptiklarini ifade etti.

Bagis yapilan hayir kurumlarinin içinde Afro-Amerikan Kültürel Miras Eylem Fonu, Alvin Ailey Amerikan Dans Tiyatrosu ile bazi kolej ve üniversitelerin de yer aldigi bilgisi paylasildi.

MacKenzie Scott, geçen sene temmuzda 1,7 milyar, aralikta da 4 milyar olmak üzere 2020’de toplam 5,7 milyar dolar bagis yaptigini açiklamisti.

ABD merkezli e-ticaret devi Amazon'un kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Jeff Bezos ile 25 yillik evliliklerini 9 Ocak 2019’da Twitter hesabindan yaptiklari ortak açiklama ile sonlandirdiklarini duyuran Scott, bosanma anlasmasi geregi, dünyanin en degerli markasi konumundaki internet perakende satis devi Amazon'da 35,6 milyar dolar degerindeki hissesini korumustu.

Scott, 28 Mayis 2019’da yaptigi açiklamada, bosanma sonrasi kendisine kalan yaklasik 37 milyar dolarlik servetin yarisini bagislayacagini açiklamis, "orantisiz miktarda parasi oldugunu" belirterek "Kasam bosalana kadar yardimlarimi yapmaya devam edecegim." ifadelerini kullanmisti.

Kaynak: AA