Türk Kizilay Baskani Kinik, Misir Kizilayi Operasyon Müdürü Ile 'Gazze'ye Yardimi' Görüstü

Türk Kizilay, Misir Kizilayi ile Gazze'ye 10 tirlik insani yardim malzemesi gönderiyor.

Türk Kizilay Genel Baskani Dr. Kerem Kinik, Kahire'de Misir Kizilayi Operasyon Müdürü Rami en-Nazir ile "Türk yardimlarinin Refah Sinir Kapisi üzerinden Gazze'ye ulastirilmasi" konusunu degerlendirdi.

Kinik, görüsmenin ardindan paylastigi görüntülü mesajda, Filistin'de yasanan son insani drama yönelik açilan kampanyalarda toplanan yardimlari Gazze'ye ulastirmaya devam ettiklerini söyledi.

Kinik, Misir Kizilayi ile 10 tirlik insani yardim malzemesi hazirladiklarini ve yardimlarin bugün Gazze'ye dogru yola çikacagini ifade etti.

Agirlikli olarak 6 tirda gida malzemeleri bulundugunu aktaran Kinik, Gazze'ye toplamda 2 bin koli gida malzemesi ulastirilacagini kaydetti.

Tibbi malzemeler, giysiler, hijyen kitleri ve Milli Egitim Bakanligi tarafindan bagislanan oyun ve kirtasiye malzemelerinin de Gazze'ye ulastirilacagini belirten Kinik, "Filistin yarali uzat elini" kampanyasinin da devam ettigini hatirlatarak, sunlari kaydetti:

"Özelikle Gazze'nin ve Filistin'in yeniden imari ve kardeslerimizin hayata tekrar tutunmalari için desteginiz önemli. Destege devam etmenizi rica ediyor, simdiye kadarki yardimlariniz için sükranlarimizi arz ediyoruz."

Kinik ve beraberindeki heyet, sabah saatlerinde Türkiye'nin Kahire Büyükelçiligini ziyaret ederek Maslahatgüzar Kemalettin Eruygur ile bir araya gelmisti.
Kaynak: AA