Toroslar EDAS'tan 61 Milyon Liralik Sebeke Yatirimi

Toroslar EDAS tarafindan, yazin klima tüketiminin de etkisiyle artan elektrik tüketiminin, elektrik sebekesi üzerinde olusturacagi yükün de dikkate alinarak, yaz mevsimine yönelik sebeke bakimlarinin tamamlandigi bildirildi.

Toroslar EDAS'tan 61 Milyon Liralik Sebeke Yatirimi
Toroslar Elektrik Dagitim A.S.’den yapilan açiklamaya göre, bu yilin ilk yarisi için 61 milyon liralik bütçe ayirilan sebeke bakim islemlerinin çogu gerçeklestirilirken, yaz aylarinda da kaliteli ve kesintisiz elektrik saglanmasi için sebeke bakimlari tamamlandi.

Adana, İçel, Gaziantep, Hatay, Kilis ve Osmaniye’de yaz sicaklarinin baslamasiyla, klima kaynakli katlanan elektrik talebinin sebeke üzerinde olusturabilecegi arizalarin önüne geçilebilmesi için, degisime ve bakima ihtiyaç duyan sebeke unsurlari yenilendi. Arizalara ve kesintilere yol açabilecek olumsuzluklar önden giderildi.

Bu kapsamda havai hat, bina, aydinlatma ve diger sebeke envanterlerine bakim yapilirken, hücre içi ve bina temizlikleri yapildi. Ayni zamanda, hücre uzaktan kumanda kontrolleri gerçeklestirilirken, bina iyilestirmeleri, trafo bakimlari, topraklama iyilestirmeleri, izolatör degisimleri, trafo kademe ayari kontrolleri, trafo yag kontrol ve degisimi çalismalari gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA