Tepebasi'nda Üreticinin Emegine Sahip Çikiliyor

Tepebasi Belediyesi tarafindan hizmete sunulan Sakintepe Soguk Hava Deposu, üreticilerin emegine sahip çikilmasi noktasinda rol oynamaya devam ederken, ocak ayindan bu yana depoda 650 ton ürünün muhafazasi yapildi.

Tepebasi'nda Üreticinin Emegine Sahip Çikiliyor
Tepebasi Belediyesi, hizmete sundugu bin metreküp kapasiteli Sakintepe Soguk Hava Deposu’yla üreticilerin mahsullerinin muhafaza edilmesi noktasinda kolaylik saglamayi sürdürüyor. Sakintepe Soguk Hava Deposu sayesinde üreticilerin büyük emeklerle ürettigi ürünler, serbest piyasa sartlarindaki fiyat dalgalanmalarindan olumsuz etkilenmiyor. Yilin 12 ayi üretim yapan, Tepebasi ve komsu bölgelerden gelen üreticiler, soguk hava deposunu kullanabiliyor. Böylelikle tarladan çikan ürünler, satis asamasina kadar tazeligini ve degerini muhafaza edebiliyor. Tepebasi Belediyesi, bölge üreticisine saglamis oldugu bu imkân ile birlikte, ülke ekonomisine de katki saglamaya devam ediyor. Ayrica küçük üreticilere belirli bir metrekarelik alana kadar ücretsiz kullanimi saglanan depo, pandemiyle mücadelenin verildigi kisitlama ve kapanma dönemlerinde de hizmet vermeyi sürdürüyor.

Ocak ayindan bu yana 650 ton ürün muhafaza edildi

2021 yilinin ocak ayindan bu yana depoda; kivircik marul, ispanak, elma, kuskonmaz, maydanoz, taze sogan, mor lahana, karnabahar, bakla, enginar, brokoli ve havuç olmak üzere 650 ton yas sebze ve meyve muhafaza edildi. Üreticilere, yükleme ve tasnif noktasinda da hizmet verilen Sakintepe Soguk Hava Deposu’nda; ürünlerin kisa sürede tazeligini kaybetmeden vatandasla bulusmasi da saglaniyor.

Depodan istifade eden üreticiler ise, kendilerine böyle bir imkânin saglanmasindan duyduklari memnuniyeti dile getirerek, emeklerinin karsiligini almalarinda büyük katkisi olan Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç’a tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA