Tarsus TSO Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'ne Kütüphane Açildi

İçel’in Tarsus ilçesinde Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kütüphane açildi.

Tarsus TSO Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'ne Kütüphane Açildi
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani H. Ruhi Koçak, Tarsus Kaymakami Kadir Sertel Otcu, Tarsus Milli Egitim Müdürü Mehmet Metin ile birlikte Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde hizmete giren Güner Akkaya Kütüphanesi açilisina katildi.

Tarsus TSO Baskani Koçak, is dünyasi için ara eleman ihtiyacinin önemliligine dikkat çekti. Mesleki ve teknik okullarin önemli oldugunu, bu okullardan mezun olacak ögrencilerin is insanlarinin isine yarayacagini ve ara eleman ihtiyacina katki sunacagini belirten Koçak, “Su anda Türkiye’de ara eleman sorunu önemli bir sorun. Ara eleman bulmakta güçlük çekiyoruz. Bu sorunun çözümüne yönelik TOBB’un ’81 Il’e 81 Okul Projesi’ kapsaminda Tarsus’a mesleki okul yapilmasini sagliyoruz. Baskanimiz Hisarciklioglu’nun destekleriyle ilk kez bir ilçeye okul kazandirdik. Su anda da insaati hizla devam ediyor. Gerek buradan gerek TOBB’un mesleki okulundan mezun olacak çocuklarimiz gerekse üniversitemizin teknik bölümlerinden mezun olacak gençlerimizle ara eleman ihtiyacina bir nebze de olsa katki koyabilecegiz. Ayrica ISKUR ile Mesleki Egitim Gelistirme Isbirligi Projesi (MEGIP) isbasi egitim programlari ve mesleki egitim kurslari kapsaminda isbirligimiz devam ediyor. Amacimiz gençlerimizi yetistirerek is dünyasinin ihtiyaci için sunabilmek. Bu konuyu ciddi önemsiyor ve çalismalarimizi sürdürüyoruz” diye konustu.

Etkinlikte ögrencilerle sohbet eden Koçak, Tarsus TSO’nun yayinlarindan olusan kitaplari kütüphanede okunmak üzere hediye etti.
Kaynak: İHA