SAMÜ Mezunu Rabia'nin ABD'ye Doktora Yolculugu

SAMSUN – Samsun Üniversitesi(SAMÜ) Havacilik ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacilik ve Uzay Mühendisligi Bölümü 2020 yili mezunu Rabia Sönmez, Amerika Birlesik Devletleri’nde(ABD) George Mason University doktora programina burslu olarak kabul edildi. Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydin, mezun ögrenciyi makaminda kabul ederek kutladi.

SAMÜ Mezunu Rabia'nin ABD'ye Doktora Yolculugu
Rabia Sönmez’i, tebrik etmek maksadiyla makaminda kabul eden Prof. Dr. Mahmut Aydin, "Geçtigimiz yil Havacilik ve Uzay Mühendisligi Bölümümüzden mezun ettigimiz ögrencimizin George Mason University’de burslu olarak doktora programina kabul edilmesi hem ögrencimiz hem de üniversitemiz adina oldukça gurur verici bir durumdur. Ülkemizin ve çalistigi alanin gelecegine ciddi katkilar yapacagina inandigimiz ögrencimize üstün basarilar diliyor, sevgili mezunumuzun bu azminin tüm ögrencilerimize ve genç mezunlarimiza ilham kaynagi olacagina yürekten inaniyorum. Genç mezunumuzun bu basarisi, artik mezun olunan üniversitenin adinin degil, gençlerimize kazandirdigi yeterliliklerin önemli oldugunu bir kez daha ortaya koydugunu üniversite tercihi yapacak tüm gençlerimize hatirlatmak isterim. Bu vesileyle ögrencimize ögrencimizin yetismesinde ve sahip oldugu özgüveni kazanmasinda emegi olan tüm hocalarimiza üniversitem adina sükranlarimiz arz ediyorum" dedi.

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydin, karsilasacagi farkli dinlerden insanlari daha iyi tanimasi için Rabia Sönmez’e Dinler Tarihi kitabini takdim etti.
Kaynak: İHA