Salihlili Kadinlar Ticaret Bakanligindan Hibe Makine Destegi Aldi

Salihli Belediyesinin de ortak oldugu S.S. Salihli Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi, Ticaret Bakanliginin Koop-Des Projesi kapsaminda 2021 yilinin ilk makine hibe destegini aldi.

Salihlili Kadinlar Ticaret Bakanligindan Hibe Makine Destegi Aldi
Ticaret Bakanligi tarafindan kadin kooperatiflerine yönelik "Koop-Des Projesi" kapsaminda S.S. Salihli Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifine hidrolik baski makinesi hibe edildi. Kaymakam Mehmet Kamil Saglam ve Salihli Belediye Baskani Zeki Kayda’nin katildigi törenle, Manisa Ticaret Il Müdürü Muharrem Özel tarafindan Kooperatif Baskani Yasemin Ademoglu ve kooperatif üyelerine teslim edilen hidrolik baski makinesi, deri, kumas, kagit, mukavva ve keçe islemede kullanilacak.

Salihli Belediyesi’nin yer tahsis ederek kooperatifin kurulmasina büyük katki sagladigini belirten Kooperatif Baskani Yasemin Ademoglu, üreten kadinlara sagladiklari desteklerden dolayi Ticaret Bakanligi ile Belediye Baskani Zeki Kayda ve Filiz Makineye kooperatif üyeleri adina tesekkür etti.

Ticaret Bakanliginin 2021 yili ilk makine hibe destegini S.S. Salihli Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifine verdiklerini belirten Manisa Ticaret Il Müdürü Özel, Salihli’de kooperatif çatisi altinda birlesen üreten kadinlarin kisa zamanda basarili islere imza attiklarini ifade ederek kadin kooperatiflerine sagladiklari desteklerin sürecegini söyledi.



Tarim ve Orman Bakanliginca kadin kooperatiflerinin desteklendigini dile getiren Manisa Il Tarim ve Orman Müdürü Metin Öztürk ise, Salihli Kadin Kooperatifine yas sebze ve meyve kurutmak için hazirladiklari proje kapsaminda makine destegi vereceklerini açikladi.

Toplam maliyetin 1,5 milyon lira oldugunu söyleyen Öztürk, üreten kadinlara islerinde basarilar diledi.

"Üreten kadinlarimiza destek oluyoruz"

Salihli Belediyesi’nin de ortak oldugu kooperatif çatisi altinda üreten kadinlari bulusturduklarini belirten Belediye Baskani Zeki Kayda, “Belediyemizin ortakliginda kurdugumuz S.S. Salihli Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi, Ticaret Bakanligimizin Koop-Des Projesi kapsaminda 2021 yilinin ilk makine hibe destegini aldi. Kaymakamimiz Mehmet Kamil Saglam ile Kadin Kooperatifimizi ziyaret ederek hibe destegi kapsaminda deri, kumas, kagit, mukavva ve keçe islemede kullanilan hidrolik baski makinesini Kooperatif Baskani Yasemin Ademoglu ve kooperatif üyelerimiz ile birlikte inceledik. Her alanda basarili olan üretken kadinlarimizi bulusturdugumuz S. S. Salihli Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifine verdikleri desteklerden dolayi Sayin Bakanlarimiza, Sayin Valimize, Sayin Kaymakamimiza, Manisa Ticaret Il Müdürümüz Muharrem Özel ve Manisa Il Tarim ve Orman Müdürümüz Metin Öztürk’e tesekkür ediyorum. Üreten kadinlarimiza hayirli olsun” diye konustu.

Kooperatif Baskani Yasemin Ademoglu ile kooperatif üyelerinden yaptiklari çalismalarla ilgili bilgiler alan Kaymakam Mehmet Kamil Saglam da, Belediye ortakliginda kurulan kadin kooperatifinin yaptigi çalismalarla kisa zamanda basarili isler ortaya koydugunu söyledi.

Salihli’nin verimli topraklarinda yetisen ürünlerin kadin kooperatifi sayesinde tüm Türkiye’ye gönderildigini ifade eden Kaymakam Saglam, “Bu anlamda hem bölgemizi hem de burada yetisen ürünleri tanitarak Salihli ekonomisine katki sagliyorsunuz. Kooperatife destek veren Ticaret Bakanligimiz olmak üzere tüm kurumlara tesekkür ediyor, kooperatif üyelerimize de kolayliklar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA