Polis, 4 Bin 500 Saat Görüntü Izleyip Zanlilari Yakaladi

Adana polisi uzun namlulu silahlarla bir is yerine ates ettigi öne sürülen 3 zanliyi yakalamak için 300 güvenlik kamerasindan 4 bin 500 saat görüntü izleyerek yakaladi.

Polis, 4 Bin 500 Saat Görüntü Izleyip Zanlilari Yakaladi
Edinilen bilgiye göre, olay, 5 Haziran’da gece saat 02.00 siralarinda merkez Seyhan ilçesine bagli Çinarli Mahallesi Ziyapasa Bulvarindaki dürüm evi ve kafede meydana geldi. Kemal G., is yeri ortagi Fatih Kenruh (39) ile küs oldugu kisilerle konusmalari yüzünden tartisti. Bu yüzden aralarinda husumet olusan iki arkadasin ortakligi da bozuldu. Eski is ortagina gözdagi vermek isteyen Kenan G., bir araç kiralayarak yanina Mehmet Salih A. (21), Kasim B. (18) ve Nusret K.’yi (20) alarak dürüm evine gitti. Araç içinde bulunan süpheliler, is yerine kalesnikof ve tabancayla ates ettikten sonra kayiplara karisti. Bu anlar güvenlik kamerasi tarafindan da görüntülendi.

Vatandasin haber vermesi üzerine polis olay yerine geldi. Sans eseri can kaybinin bulunmadigi sadece maddi hasarin olustugu is yerinde inceleme yapan Adana Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügüne bagli Gasp Büro Amirligi ekipleri çevredeki is yeri güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldi. 300 ayri güvenlik kamerasindan 15’er saatten 4 bin 500 saat görüntüyü izleyen ekipler zanlilarin 01 DPG 46 plakali otomobil ile kaçtigini tespit ederek aracin gidis güzergahinin 20 kilometre krokisini çizdi. Çizilen kroki sayesinde zanlilarin yerini tespit eden polis süphelileri yakalamak için harekete geçti. Yapilan operasyonda Mehmet Salih A., Kasim B. ve Nusret K. gözaltina alindi.

Evlerinde yapilan aramalarda 4 tüfek ele geçirildi. Emniyete götürülen süphelilerin suçlarini itiraf ettigi ögrenildi. ‘Mala zarar verme’, ‘Birden fazla kisi ile silahla tehdit’ suçlarindan hakim karsisina çikarilan zanlilardan Kasim B. ve Nusret K. tutuklanirken Mehmet Salih A. adli kontrol sartiyla tutuksuz yargilanmak üzere serbest kaldi. Polis, firari zanli Kemal G.’yi yakalamak için çalisma baslatti.
Kaynak: İHA