Nevsehir Belediyesi'nden 5 Bin Ögrenciye 'Çevreci Çocuk Egitim Seti'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in himayesinde, dönüsebilen atiklarin kontrol altina alinmasi için baslatilan ’Sifir Atik Projesi’ kapsaminda Nevsehir Belediyesi tarafindan Ilkokul 2. ve 3. Sinif ögrencilerine ’Çevreci Çocuk Egitim Seti’ dagitildi. Egitim seti sayesinde çocuklar hem bos vakitlerini okuyarak degerlendirecek hem de kitapçiklarda anlatilan bilgiler isiginda çevre bilinci kazanacak.

Baskan Savran, içerisinde çocuklarin yas seviyesine uygun zengin görsel materyallerin bulundugu ve ücretsiz olarak dagitilan hikaye kitaplarda hem sifir atik hem de çevre konularinin çocuklara en basit ve en anlasilabilir bir sekilde yazili ve görsel olarak anlatildigini kaydederek; “Çevre bilincini çocuklarimiza küçük yaslarda kazandirmazsak, ileride onlarin ne dogaya ne de insanliga saygili olmalarini bekleyemeyiz. Bu yüzden de belediyemiz olarak egitime her türlü destegi vermeye gayret ediyoruz” diye konustu.
“Nevsehir’in gelecegi emin ellerde”
Savran, Küresel Isinma, Ekosistem, Yenilenebilir Enerji, Geri Dönüsüm ve Çevre Temizligi baslikli kitaplarda; Yenilebilir Enerji, Küresel Isinma, Çevre Temizligi, Geri Dönüsüm ve Ekosistem, Sifir Atik Projesi, Yasadigimiz Alanlarin Temizligi, Su, Hava, Toprak, Gürültü ve Görüntü Kirliligi, Radyoaktif Kirlilik ve Alternatif Enerji Kaynaklari gibi konularin ele alindigini ve çocuklarin bu kitaplari büyük bir zevkle okuyacaklarina inandigini söyledi.
Çocuklardan daha temiz ve yasanilabilir bir Nevsehir ve dünya için çevrelerine sahip çikmalarini isteyen Savran, “Kampanya kapsaminda sifir atik konusunda en önemli destek yöneticilere ve belediyelere düsüyor. Bu nedenle set hazirladik ve ’Agaç yas iken egilir.’ ata sözünden hareketle çocuklarimizi daha küçük yaslarda bu konuda bilgilendirmenin önemli oldugunu düsünüyoruz. Sifir atik çok önemli. Çevreyi korumamiz, yesili artirmamiz lazim. Gelecekte çocuklarimiza güzel bir dünya birakmamiz lazim" dedi.
