Kizilçullu Gençlerinden TÜBITAK'ta Derece

Bucali ögrencilerin akademik hayatlarindaki gelisimi için çalismalarini sürdüren Kizilçullu Bilim ve Sanat Merkezi, 52. TÜBITAK Lise Ögrencileri Arastirma Projeleri Yarismasina katildi. Fizik alaninda hazirladiklari projeyle Türkiye finaline çikan ögrenciler üçüncülük ödülü kazandi.

Kizilçullu Gençlerinden TÜBITAK'ta Derece
Buca Belediyesi Kizilçullu Bilim ve Sanat Merkezi ögrencileri, 52. TÜBITAK Lise Ögrencileri Arastirma Projeleri Yarismasinin Türkiye finalinden dereceyle döndü. Merkez ögrencilerinden Asil Söylev ve Miraç Irtegün, ögretmenleri Meltem Gönülol Çelikoglu danismanliginda hazirladiklari “Lazer Benek Yöntemi ile Tavuk Etindeki Bozulmalarin Temassiz ve Tahribatsiz Olarak Tespit Edilmesi” adli projesi yarismada degerlendirmeye alindi. Ögrencilerin projesi, Izmir bölge sergisinde fizik dalinda birinci olarak Türkiye final yarismasinda sergilenen 23 fizik projesi arasina girdi.

Ögrenciler, 52. TÜBITAK Lise Ögrencileri Arastirma Projeleri Türkiye finalinde fizik kategorisinde üçüncülük elde etti. Ögrenciler kazandiklari basariyla üniversite sinavinda ek katsayi almaya hak kazandi; ayrica finalde dereceye girerek, TÜBITAK tarafindan uluslararasi yarismalara seçilme sanslarini da devam ettirdi. TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal da, zoom platformu üzerinden dereceye giren ögrenciler ve danismanlari ile bir araya geldi. Ögrencileri basarilarindan dolayi tebrik eden Hasan Mandal, gençlerin sorularini cevaplayarak gelecek senelerde yapilacak yarismalar için önerileri dinledi.
Kaynak: İHA