Kayseri'de Is Insaninin Öldürülmesi Davasinda 7 Sanigin Yargilanmasina Devam Edildi

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde is insanini ofisinin bahçesinde silahla öldüren sanik ile onu cinayete azmettirdikleri öne sürülen 6 kisinin yargilandigi davaya devam edildi.

3. Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmaya, "suç delillerini yok etme, gizleme veya degistirme", "suçluyu kayirma" ve "tasarlayarak öldürme" suçlarindan yargilanan tutuklu saniklar M.P, E.K, S.O.M. D.K, V.K. ve E.Y. ile bazi müsteki ve taraf avukatlari katildi. Tutuksuz sanik M.E. ise durusmaya gelmedi.

Savciliktaki ifadesinde "cinayeti 3 milyon avro karsiliginda isledigini" itiraf eden E.Y, durusmada susma hakkini kullandi.

Cinayeti azmettirdigi iddia edilen sanik S.O.M. ise maktul Orhan Adibelli ve sanik E.Y'yi tanimadigini savundu. Sanik E.Y'nin ilk ifadesinde olayin azmettiricisi olarak kendisinin adini verdigini dile getiren S.O.M, olayla hiçbir ilgisi bulunmadigini ve diyabet hastasi oldugunu öne sürerek tahliyesini talep etti.

Sanik V.K. de E.Y'nin kendisine iftira attigini iddia ederek tahliyesini istedi.

Diger 3 sanik da suçlamalari reddederek beraat ve tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanik E.K'nin tahliyesine, diger saniklarin tutuklulugunun devamina karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için durusmayi erteledi.

- Olay

Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi Cinayet Büro Amirligi ekipleri, 4 Agustos 2020'de is yerinin bahçesinde öldürülen Orhan Adibelli'nin katil zanlisini yakalamak için 750 saatlik kamera görüntülerini izlemis, 270 kisi ve is yerlerindekilerle görüsmüs, çalismalar sonucu cinayeti Gaziantep'te yasayan E.Y'nin (26) isledigini belirlemisti.

E.Y. ve beraberindekilerin 8 ay önce Kayseri'ye geldikleri, Talas ilçesinde ev kiralayarak Adibelli'yi izledikleri, evini ve aracini fotografladiklari, öldürmek için uygun ortam kolladiklari tespit edilmisti. Gaziantep Cinayet Büro Amirligi ekipleri ile koordineli çalisma sonucu 15 Agustos 2020'de yakalanan E.Y, getirildigi Kayseri'de hakimlikçe tutuklanmisti.

Adibelli'nin eski ortak ve çalisanlariyla husumetli oldugu tespiti üzerine sorusturmayi derinlestiren ekipler, savcilikta cinayeti 3 milyon avro karsiligi isledigini itiraf eden sanigi azmettirdikleri ve ona yardim ettikleri belirlenen M.P, E.K, S.O.M, M.E. ve D.K'yi 19 Agustos 2020'de, firari V.K'yi de 7 Mart 2021'de Gaziantep'te yakalamisti. Kayseri'ye getirilen zanlilarin 5'i tutuklanmis, M.E. ise adli kontrol sartiyla serbest birakilmisti.

Kaynak: AA