Ingiliz Denetim Kurumundan Apple Ve Google'a Inceleme

Ingiltere Rekabet ve Piyasalar Otoritesi: 'Sirketlerin bir dizi alanda rekabeti etkileyebilecek pazar gücüne sahip olup olmadiklarina yakindan bakmak için Apple ve Google'in mobil ekosistemlerine yönelik bir pazar arastirmasi baslattik'.

Ingiliz denetim kurumu Ingiltere Rekabet ve Piyasalar Otoritesi (CMA), teknoloji sirketleri Apple ve Google’in cep telefonu pazarindaki yüksek paylarina iliskin inceleme baslatildigini bildirdi.

CMA’dan yapilan yazili açiklamada, "Sirketlerin bir dizi alanda rekabeti etkileyebilecek pazar gücüne sahip olup olmadiklarina yakindan bakmak için Apple ve Google'in mobil ekosistemlerine yönelik bir pazar arastirmasi baslattik." ifadelerine yer verildi.

Isletim sistemleri Android ve IOS ve internet tarayicilari Safari ve Chrome’un da isleyislerinin incelenecegi belirtilen açiklamada, Apple ve Google’a iliskin incelemenin bir yildan uzun sürmesinin beklenmedigi kaydedildi.

Google'dan konuya iliskin yapilan açiklamada, sirketin Android ekosistemi üzerinden Ingiltere’de yaklasik 2,8 milyar sterlin seviyesinde bir gelir yarattigi ve yaklasik 240 bin kisilik istihdam sagladigi bildirildi.
Kaynak: AA