Diyarbakir'da Kanser Hastasi Kadinin Adina Habersiz Binlerce Liralik Ilaç Yazildi Iddiasi

Diyarbakir’da Murat Katar’in esi Sultan Katar’a 2018 yilinda kanser teshisi konuldu. Yil içerisinde tedavisine baslanan Katar’in kemoterapi gördügü sirada adina habersiz sekilde binlerce liralik ilaç alindigi tespit edildi. Esinin kanser hastaligindan kaynakli hayatini kaybettigini belirten Murat Katar, hukuk mücadelesi baslatti. 3 yil hukuk mücadelesinin sürdügünü belirten Katar, esinin mezarinda rahat uyumasi için sorunun çözüme kavusturulmasini istedi.

Diyarbakir'da Kanser Hastasi Kadinin Adina Habersiz Binlerce Liralik Ilaç Yazildi Iddiasi


Diyarbakir’da Murat Katar’in esi Sultan Katar, 2018 yilinda meme kanseri teshisi konuldu. Ayni yil içerisinde tedavisine baslanarak kemoterapi gören Sultan Katar adina habersiz sekilde, Silvan ilçesinde bir doktor tarafindan binlerce liralik ilaç alindigi iddia edildi. Sultan Katar 2018 yilinda hastaliga yenik düserek hayatini kaybederken, esi Murat Katar esinin adina Silvan Devlet Hastanesi’nde bir görevli doktor tarafindan binlerce liralik ilaç yazildigini ve bu ilaçlarin yine ayni ilçede bir eczaneden alinmis gibi gösterildigini tespit ederek hukuk mücadelesi baslatti. Katar avukati araciligiyla suç duyurunda bulunurken, Gaziantep Bölge Idare Mahkemesi konunun incelenmesi için sorusturma izni verdi. Olayla ilgili elindeki dosya ile birlikte esinin mezari basinda yasadiklarini göz yaslariyla anlatan Murat Katar, esinin ölmeden önce Diyarbakir’da kemoterapi gördügü sirada esinin adina kanser tedavisinde kullanilan 52 adet ilaç yazildigini tespit ettigini ve ardindan sikayette bulundugunu söyledi.



"Esim kemoterapi gördügü sirada ilaçlar yazilmis"

Ilaçlari asla görmedigini ve esinin de bu ilaçlari hiç kullanmadigini belirten Katar, "Ben eczaneye ilaç almaya gittigim eczanede bu ilaçlarin bana verildigi belirtildi. Bunun üzerine ben SGK’ya basvuruda bulundum. Ardindan sikayetim Ankara’ya gitti. 3 yildir dava açmisim ama bir sonuç alamadim. Benim esim kemoterapi gördügü sirada ilaçlar alinmis ve bu ilaçlardan kanser ilacini yazan bir doktor enfeksiyon ilacini yazan da bir doktor olmak üzere 2 doktorun imzasi bulunmaktadir" dedi.



"3 yildir sonuçlanamayan dava yüzünden çocuklarimla perisaniz"

Yetkili kurumlara davanin bir an önce çözüme kavusmasini istedigini belirten Katar, "Cumhurbaskanima sesleniyorum, 3 yildir bu dava ile ugrasiyorum her hangi bir sonuç alamadim. Bu davanin bir an önce çözüme kavusmasini Cumhurbaskanimdan rica ediyorum. Benim vicdanim sizliyor. Bana böyle bir acinin üstüne bunu çektiren benim babam dahil olursa kendisinden sikayetçiyim. Isin ucunda kim olursa olsun sikayetçiyim. 3 yildir sonuçlanamayan dava yüzünden çocuklarimla birlikte perisan bir haldeyiz. Yeter artik. Bu olayla ilgili kim suçluysa cezasini çeksin" diye konustu.

Konuyla ilgili bilgi veren Murat Katar’in avukati Zeki Oran, söz konusu olayin takipçisi olduklarini söyledi.

Kaynak: İHA