DEVA Parti'li Yeneroglu Açiklamasi 'Toplanti Ve Gösteri Yürüyüslerine Bes Yildir Müsaade Edilmiyor'

DEVA Partisi Istanbul Milletvekili Mustafa Yeneroglu, toplanti ve gösteri yürüyüslerine bes yildir müsaade edilmedigini kaydederek, "Her gösteri en sert sekilde bastiriliyor, insanlar yaralaniyor, sokakta siyasetçiler ve gazeteciler dövülüyor." dedi.

Yeneroglu, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, 2 Mart 2021 tarihinde açiklanan Insan Haklari Eylem Plani'na iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Iktidarin, eylem planini, Avrupa Konseyi'nden sagladigi 1 milyon 200 bin avroluk fonla hazirladigini dile getiren Yeneroglu, bozulan ekonomik dengeleri kurtarmak ve yabanci yatirimciya sirin gözükmek adina adim atildigini iddia etti.

Insan Haklari Eylem Plani'nin sadece kagit üzerinde kaldigini ileri süren Yeneroglu, "Toplanti ve gösteri yürüyüslerine bes yildir müsaade edilmiyor. Her gösteri en sert sekilde bastiriliyor, insanlar yaralaniyor, sokakta siyasetçiler ve gazeteciler dövülüyor. Cumhurbaskanina 'gözünün üstünde kasin var' demek yasak, ama ana muhalefet partisi liderini yumruklamak serbest." ifadesini kullandi.

Yeneroglu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in, NATO Zirvesi'ndeki temaslarina da deginerek, Türkiye'nin önemli gündem maddeleri arasinda bulunan Kuzey Suriye'den gelen tehdide, ABD Baskani Joe Biden'in sözde Ermeni soykirimini taniyan kararina ve S-400 gibi konulara karsi gereken tepkilerin verilmedigini savundu.

Kaynak: AA