Baskan Karagöl Açiklamasi 'Erbaa'yi Marka Sehir Yapacagiz'

Türkiye’nin en genç belediye baskanlarindan biri olan Erbaa Belediye Baskani Ertugrul Karagöl, 2 yilda hayata geçirdikleri ve çalismalarina basladiklari projeleri anlatti. Baskan Karagöl, "Erbaa’yi marka sehir yapacagiz" dedi.

Baskan Karagöl Açiklamasi 'Erbaa'yi Marka Sehir Yapacagiz'
Kisitli imkanlarla projeleri teker teker hayata geçirdiklerini vurgulayan Karagöl, “Halkimizin teveccühüyle göreve basladigimiz ilk günden beri projelerimizi gerçeklestirmek için çalisiyoruz. Nüfusu her geçen gün artan, ekonomisi büyüyen, is olanaklari artan, tarimiyla, sanayisiyle çevre sehirler tarafindan gipta ile izlenen Erbaa’yi marka sehir yapmaya kararliyiz. Ekonomik olarak kisitli imkanlara sahip olsak ta projelerimizi birer birer hayata geçiriyoruz. Tarim ve sanayi sehri Erbaa’nin dogal gelisimine entegre ederek hazirladigimiz projelerimizin birçoguna basladik, bazilarini bitirdik. Planlama asamasinda olan projelerimizi de önümüzdeki süreçte hayata geçirecegiz. Projelerimizi gerçeklestirirken çevreye ve dogaya saygili davranmaya önem gösteriyoruz. Çevre odakli projelerimizle hem gelecegimizi insa ediyor hem de gelecek nesillere yasanabilir bir sehir birakmaya gayret ediyoruz. Bu kapsamda günes enerjisinden faydalanarak 1 MW kurulu güce sahip günes enerji santralimizin kurulumunu tamamlayip faaliyete geçirdik. Bu projemizle hem belediyemizin kisitli kaynaklarini gelistirmis olduk hem de çevre dostu proje ile enerji ürettik. Yol, kaldirim, altyapi gibi belediye hizmetlerinin yanina agaçlandirma çalismalari da bizim için çok önemli. Yeni orman alanlari belirleyip buralari agaçlandiriyoruz. Atiklar konusunda da çok dikkatli davraniyoruz. Kati atik bertaraf tesisimizde atiklari çevreye zarar vermeden bertaraf ediyor çöpten çikan biyogazdan elektrik üretiyoruz. Çöp kamyonlarimizi da egzoz gazlari havayi kirletmesin diye elektrikle çalisir hale getirdik. Kötü koku ve kirliligin önüne geçmek için sehrimizin birçok noktasina yer alti çöp konteynerleri yerlestiriyoruz. Geri dönüsümün önemine dikkat çekecek birçok projemizi de bu süreçte hayata geçirdik. Vatandaslarimizin bu konuya dair hassasiyetini arttirmak için atik toplayip getiren hemserilerimize verdigimiz kartlarla alisveris yapabilecekleri bir proje basarili sekilde devam ediyor. Çevreyi ve dogayi önemsiyoruz” dedi.

Erbaa’da istihdam olanaklarinin önünü açtiklarini kaydeden Karagöl, “Erbaa cografi konumu, tarim arazilerinin büyüklügü, Organize Sanayi Bölgesi ile cazibe merkezi bir sehir. Sehrimiz bu sebeple sürekli büyüme egiliminde. Her geçen gün yeni yatirimlarla istihdam rakamlari artmaya devam ediyor. Tarimsal alanlarin büyüklügü ve üretim kapasitesiyle Erbaa’nin büyümesinin önünde bir engel yok. Biz de bu firsati Erbaa’nin lehine çevirmek için yatirimcilarimizi destekliyor, istihdam olanaklarinin önünü açiyoruz. Tarimsal alanda Erbaa’nin cografi isaret almis ürünü Erbaa Yapraginin tanitimini yapiyoruz. Sebze üretim kapasitemiz de çok yüksek. Erbaa ovasinda yetisen sebzeler ilçemizden ülkemizin birçok iline gönderiliyor. Kesme çiçekçilikle ilgili de bir parantez açmakta fayda var. Erbaa’daki seralarda üretilen çiçekler büyük talep görüyor. Erbaa bu noktada parlayan bir yildiz. Burada üretilen çiçekler ülkemizdeki en önemli çiçek mezatlarina gidiyor. Bizler bu üretimi her alanda destekliyor, gereken katkiyi veriyoruz, vermeye de devam edecegiz” seklinde konustu.

Çamlik Koru Park, Ali Özgül Konukevi, Masal Park gibi projelerle insana dokunduklarini belirten Baskan Karagöl sunlari söyledi:

“Sehrimizin istihdamini, ekonomisini desteklemenin yaninda insan odakli projelerimizle de hemserilerimize dokunuyoruz. Çamlik Koru Park projemizin tümü neredeyse bitmek üzere. Masal Park’i bitirdik çocuklarimizin hizmetine sunduk. Çocuklarimiz masal park projemize büyük ilgi gösterdiler. Çocuklarin burada eglenmesi, mutlu olmalari bizler de sevindiriyor. 5 mahallemizin ortasinda bulunan Çamlik Koru Park etap etap hizmete giriyor. Göletimiz, çocuklar için parkimiz tamamlandi. Simdi üst bölgede vatandaslarimizin yürüyüs yapabilecegi, bisiklet kullanabilecegi, piknik yapabilecegi alanlarda çalismalarimiz sürüyor. Bu çalismalar da bitmek üzere. Çamligimizin içinde Ali Özgül Konukevimiz var. Kendi ihtiyaçlarini karsilamakta zorlanan yasli hemserilerimizin kaldigi bir alandi burasi. Geçtigimiz dönemde kapatilmisti. Biz göreve gelir gelmez burayi yeniden projelendirip hizmete sunmak için çalisma baslattik. Içi, disi yenilendi. Konukevimizin bünyesinde asevimizi de faaliyete geçirdik. Otel konforuna kavusturdugumuz konukevimizi birçok ihtiyaca cevap veren bir kapasiteye ulastirdik”.
Kaynak: İHA