Aydemir Açiklamasi 'Milletimiz Cumhurbaskanimizla Iftihar Ediyor'

AK Parti Erzurum Milletvekili Ibrahim Aydemir, NATO Zirvesinde Türk Milletinin iftihar edecegi fotograflara sahit olundugunu belirterek, ‘Dün öykündügümüz ülkeler, bugün bize gipta ile bakiyorlar. Sayin Cumhurbaskanimizin yaklasimina, tarzina, tavrina saygi duyuyorlar. ‘ dedi.

Aydemir Açiklamasi 'Milletimiz Cumhurbaskanimizla Iftihar Ediyor'
Aydemir Gündemdeki Gelismeleri Yorumladi

TBMM’de düzenledigi basin toplantisinda gündemdeki gelismeleri yorumlayan Milletvekili Aydemir, NATO Zirvesinde Türkiye farkina ve dünya liderlerinin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a gösterdigi özel saygiya dikkat çekti.

‘Türk Milleti Ak Dönemle Birlikte Özüyle Bulustu’

Türk Milletinin AK dönemde özüyle bulustugunu, bunu en belig sekilde ortaya koydugunu aktaran Milletvekili Aydemir, 13 Haziran 1972’de hakka yürüyen merhum Dündar Taser’i rahmet ve minnetle anarak, Taser’in tespitleriyle mili meselelere yaklasimini kaydetti.

Jandarma Teskilatina Minnettariz

TBMM’de düzenledigi basin toplantisinda, Jandarma Teskilatinin 182. kurulus yil dönümünü tebrik eden Milletvekili Aydemir, Jandarma Teskilatinin önemine isaret ederek, "Terörle mücadelede aldigimiz mesafenin altinda yatan temel etmenlerden birincisi, en etkili olani Jandarma’mizin mücadelesidir." diye konustu.

‘Dündar Taser Abide Sahsiyetlerimizdendir’

‘Osman Yüksel Serdengeçti kaybini, “Bir isigin sönüsü, bir dagin yerinden oynayisi, bir firtinanin dinisi gibi bir ölüm” diye tarif ettigi Dündar Taser’i ahirete irtihalinin 49’uncu yilinda sükran ve saygiyla aniyoruz diyen Milletvekili Aydemir, ‘Merhum Taser Tarihimizde bayrak isimlerden birisi.. Hakikaten özel bir sahsiyettir. Çünkü milli ve yerli düsüncenin sembol isimlerinden biridir. Hakki, adaleti üstün tutan; milletin gelecegini dert edinen ve bu noktada milletin evlatlarinin çok daha berrak gelismis bir zihin haritasi olusmasinda öncü olan müstesna bir simadir. Allah gani gani rahmet eylesin. ‘ dedi.

Aydemir, Taser’in Tespitlerini Paylasti

Taser’in ‘Meseleler’ de vurguladigi tespitlerini paylasan Milletvekili Aydemir, ‘ Diyor ki; ‘Milliyetinden kopmus, özünü yitirmis taklit için dogudan batidan garabetler arayan zavallilara Türkiye’nin istikbalini birakmamak gerekir.’ Taser bu kaydi düsmüs. Aynen öyle, özünden kopmus birileri siyasete duhul etmisse, siyasetin içine girmisse, bunlari çok iyi görmek lazim ve bunlara milleti yönetme noktasinda bir kapi açmamak lazim. Aziz Milletimizde zaten bunu yapiyor. Seçimlerde böylelerine çok net biçimde tavir koyuyor. Dündar Taser’i bu berceste kaydindan dolayi bir kez daha rahmet ve minnetle aniyoruz. ‘ mesajini verdi.

Aydemir’den Öze Dönüs Mesaji

Taser’in, ‘Batida olana özenme yüzünden, biz de özümüzde bulunani idrak edemez olduk. ‘ vurgusunu dile getiren Milletvekili Aydemir, ‘Yani batiya öykünmenin disinda bir sey olmadi belli bir süre içerisinde. Kendimize döndügümüzde çok daha özel bir cevherin oldugunu görebiliyoruz. Nitekim bunun en mütebariz hali sayin cumhurbaskanimizin tavri, tarzidir. NATO zirvesinde gögsümüzü kabartan iftihar edecegimiz fotograflara sahit olduk. Bütün dünya liderleri, dünya ülkelerini yönetenler sayin cumhurbaskanimizla özel sohbet edebilmek, özel görüsmeler yapabilmek için hususi gayretler sarf ettiler. Ülkemizin 19 yilda aldigi mesafeden dolayi, gelismis dünya ülkeleri daha önce gipta ile baktigimiz, öykündügümüz ülkeler simdi tam tersi bir halde bize öykünüyorlar. Bize, sayin cumhurbaskanimizin yaklasimina, tarzina tavrina saygi duyuyorlar. ‘ diye konustu.

Fikir, Inanç Ve Tesebbüs Hirriyetleri

AK Parti iktidarlariyla birlikte Türkiye’de fikir, inanç ve tesebbüs hürriyetlerinin hakim hale getirildigi, sivil inisiyatifin güç kazandigini belirten Milletvekili Aydemir, ülkedeki derneklesme yogunluguna deginerek, ‘Dernekler sivil yapiyi ifade eder. Taleplerinizi dile getirme adina sivil inisiyatifin çok esasli bir damaridir. AK anlayisin özellikle dernekler mevzuunda söyleyecek çok seyi vardir. Biz bu alanda, daha önce çok sinir tahdit getirilmisken, biz geldikten sonra sivil inisiyatifin önünü açtik, insanlar sivil yapiyi olustursunlar, sivil inisiyatifi kurumsallasmis hale getirsinler diye bu alanda da ciddi bir açilim yaptik. Bunun sonrasindadir ki, simdi çok sayida dernegimiz hayat buluyor. Onlar toplum adina, söz söyleme sadedinde çok özel yer aliyorlar. Bizde siyasetçiler olarak da bundan çok memnunuz. Bu yapilari istismar etmemek lazim. Bu yapilari milletin faydasi için kullanmak lazim.‘ kaydini düstü.

‘Gurur duyuyoruz’

Basin toplantisinda Jandarma Teskilatinin 182’inci kurulus yildönümü gururunu paylasan Milletvekili Aydemir, ‘Jandarmamiz gözbebegi bir kurumumuz. 182’inci kurulus yildönümünü kutluyor. Geldigimiz noktada terör yer ile yeksan edilmis durumda. Allah’in izniyle çok yakin zamanda terör ülke gündeminden bütünüyle çikacaktir. Zaten bu yüzdendir rahatsizlik, ülkemize yönelik disaridan ve içerden disariya bagimliklari olanlarin feveranlari, kudurganliklari bu sebeptendir. Jandarma Teskilatimizi cani yürekten tebrik ediyoruz. Basta Jandarma Genel Komutanimiz Orgeneral Arif Çetin Pasa olmak üzere, bu müstesna kurulusa hizmet eden bütün üst düzey komutanlarimizi, erinden en üst kademesine kadar bütün askerlerimizi yüregimizle tebrik ediyoruz. Sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyoruz.’ dedi.

Kaynak: İHA