Tunus Açiklarinda 114 Düzensiz Göçmen Yakalandi

Tunus, ülkenin güney sahilleri açiklarinda düzenlenen 2 operasyonda, Avrupa'ya gitmeye çalisan 114 düzensiz göçmenin yakalandigini bildirdi.

Tunus Açiklarinda 114 Düzensiz Göçmen Yakalandi
Tunus Savunma Bakanligindan yapilan yazili açiklamada, deniz kuvvetlerine bagli birimlerin, ülkenin güneyindeki Sfaks vilayetine bagli Kerkene Adasi açiklarinda düzenledigi ilk operasyonda farkli uyruklardan 101 düzensiz göçmeni yakaladigi kaydedildi.

Açiklamada, göçmenlerin 11 Haziran'da Libya'nin batisindaki Zuvara kentinden Avrupa'ya dogru denize açildigi ve aralarinda 6 kadin ve 4 çocugun bulundugu bilgisine yer verildi.

Göçmenlerin Sfaks kentindeki ticaret limanina götürülerek resmi islemlerin yapilmasi için sahil güvenlik ekiplerine teslim edildigi aktarildi.

Ikinci operasyonda ise güneydogudaki Cerbe Adasina 40 kilometre uzaklikta Tunus uyruklu 13 düzensiz göçmenin yakalandigi belirtildi.

Düzensiz göçmenlerin 12 Haziran'da Cerbe Adasi'ndan Avrupa'ya dogru denize açildigi ve aralarinda 2 kadinin bulundugu bilgisi paylasildi.

Her yil binlerce göçmen daha iyi bir yasam umuduyla Avrupa'ya ulasmak için Afrika'dan Akdeniz'e açiliyor. Göçmenlerin bir kismi Avrupa'ya ulasmayi basarirken bir kismi ise denizde can veriyor.

Birlesmis Milletler Mülteciler Yüksek Komiserligi (UNHCR) sözcülerinden Carlotta Sami, 4 Mayis'ta yaptigi açiklamada, 2021 basindan mayisa kadar en az 500 göçmenin Orta Akdeniz göç güzergahinda Avrupa'ya geçmeye çalisirken denizde can verdigini açiklamisti.

Kaynak: AA