Samsun, Kastamonu, Sinop, Tokat, Çankiri, Çorum Ve Amasya'da Jandarma Teskilatinin 182. Kurulus Yil Dönümü Kutlandi

Jandarma Teskilatinin kurulusunun 182. yili Samsun, Kastamonu, Sinop, Tokat, Çankiri, Çorum ve Amasya'da törenle kutlandi.

Samsun Il Jandarma Komutani Jandarma Kidemli Albay Ibrahim Güven ve teskilat mensuplari, Atatürk Aniti'na çelenk sunduktan sonra Vali Zülkif Dagli'yi makaminda ziyaret etti.

Jandarma Teskilatinin kurulusunun 182. yilini tebrik eden Vali Dagli, "Jandarmamizin imkan ve kabiliyetleri, birçok alanda uzmanlasmis teknik personeli ve mesai mefhumu gözetmeksizin ortaya koydugu gayretli çalismalari her türlü takdirin üzerindedir. Ülkemizin dört bir yaninda huzur ve güven ortaminin saglanmasi ve koronavirüsle mücadele kapsaminda da vatandaslarimiz için aktif görevler üstlenen teskilatimiza tesekkür ediyorum. Jandarma Teskilatimizin degerli mensuplarina saglikli, mutlu ve basarili bir hayat diliyorum." dedi.

- Kastamonu

Kastamonu'da, Cumhuriyet Meydani'nda düzenlenen törene, Il Jandarma Komutani Albay Mücahit Avkiran, 5. Jandarma Egitim Alay Komutani Jandarma Albay Mehmet Çelik ve askeri personel katildi.

Avkiran, Atatürk ve Serife Baci Aniti'na çelenk sundu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda sosyal mesafe kuralina uyularak gerçeklestirilen törende, saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu.

- Sinop

Sinop'ta Cumhuriyet Meydani'nda düzenlenen törende Il Jandarma Komutani Albay Hakan Basakçi tarafindan Atatürk Aniti'na çelenk sunuldu.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla sona eren törenin ardindan Vali Erol Karaömeroglu Basakçi ve beraberindeki heyeti makaminda kabul etti.

- Tokat

Tokat'ta da Jandarma Teskilatinin 182. kurulus yil dönümü dolayisiyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydani'ndaki törende Il Jandarma Komutan Vekili Albay Vedat Türkmen, Atatürk Aniti'na çelenk sundu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda sosyal mesafe kuralina uyularak gerçeklestirilen tören, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla sona erdi.

Törene Jandarma Teskilati mensuplari katildi.

Bu arada jandarma araçlari Jandarma Teskilatinin 182. kurulus yil dönümü nedeniyle sehir içinde tur atti.

- Çankiri

Çankiri'da Anit Alani'nda düzenlenen törende Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Hidir Ayçiçek tarafindan Atatürk Aniti'na çelenk sunuldu.

- Çorum

Çorum Il Jandarma Komutani Albay Ilhan Uzunoglu, Jandarma Teskilatinin 182. kurulus yildönümü dolayisiyla Atatürk Aniti'na çelenk sundu.

Uzunoglu ve beraberindekiler, Atatürk Aniti'ndaki törenin ardindan Vali Mustafa Çiftçi'yi makaminda ziyaret etti.

Çiftçi, ziyarette jandarma teskilatinin kurulus yil dönümünü kutladi.

- Amasya

Jandarma Teskilati'nin 182. kurulus yil dönümü Amasya'da düzenlenen törenle kutlandi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri altinda Cumhuriyet Meydani'nda düzenlenen tören, Il Jandarma Komutani Albay Ayhan Aygün'ün Atatürk Anitina çelenk sunumuyla basladi.

Törende saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu.

Il Jandarma Komutani Aygün ve beraberindekiler, tören sonrasi Amasya Valisi Mustafa Masatli'yi makaminda ziyaret etti.

Kaynak: AA