Organlari Ile 5 Kisiye Umut Oldu

Balikesir’in Bandirma ilçesinde beyin kanamasi teshisi ile Bandirma Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde tedavi altina alinan 61 yasindaki bayan hastanin beyin ölümü gerçeklesmesi üzerine ailesinin onayiyla yapilan organ nakilleri organ bekleyen 5 hastaya umut oldu.

Organlari Ile 5 Kisiye Umut Oldu
Bandirma Egitim ve Arastirma Hastanesi Acil Poliklinigine "Beyin Kanamasi" teshisi ile gelen 58 yasindaki M.Demirci adli vatandas yapilan tetkikler sonucunda takip ve tedavisi yapilmak üzere 3. Basamak Yogun Bakim Ünitesi’nde tedavi altina alindi. Yapilan tüm müdahalelere ragmen beyin ölümü gerçeklesen hastanin organlari 5 kisiye yeniden umut oldu. Sabah saatlerinde gerçeklestirilen operasyonlarda 58 yasindaki bayan hastanin iki böbregi Bursa Yüksek Ihtisas Hastanesi’ne, karacigeri Bursa Acibadem Hastanesi’ne, kornealari ise Balikesir Tip Fakültesi’nde organ bekleyen hastalara umut oldu.

Bandirma Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Ögretim Üyesi Muzaffer Senveli yaptigi açiklamada, "Yaklasik 1,5 ay önce göreve basladim. Daha önceki görevimizde de organ nakillerimiz oldu. Tekrar geldikten sonra ekibimizi toparladik, koordine ettik. Organ Nakil ekibimizle birlikte ciddi bir çalismanin içine girdik. Bugün itibariyla iki donör organ nakli için hazirlandi. Organlarinin verilmesi konusunda ailelerin yardimci oldugu M.D.(61) bayan hastanin iki böbregini, karacigerini ve iki korneasini 5 hastamiza hayat olarak hediye ettik. Allah kendisine rahmet eylesin. Mekani cennet olsun. Çok zor bir hadisedir. Bir yakinini kaybederken diger hastalara organlarini vermek zor bir olaydir. Bizim Bandirma insanimiz yüce gönüllüdür" diye konustu.

Kaynak: İHA