NATO Liderleri Açiklamasi 'Türkiye Için Güvenlik Tedbirlerine Katkilarimizi Artirdik'

NATO üyesi ülkelerin liderleri, Suriye'den Türkiye'yi tehdit edebilecek füze saldirilarina karsi teyakkuz halinin devam edecegini, Türkiye'nin güvenlik tedbirlerinin uygulanmasina bagliliklarinin sürecegini bildirdi.

Belçika'nin baskenti Brüksel'deki NATO karargahinda NATO Zirvesi tamamlandi.

Zirvenin ardindan yayimlanan bildiride, "Türkiye için güvenlik tedbirlerine katkilarimizi artirdik. Bunun tam olarak uygulanmasina bagliligimiz sürmektedir." ifadesi yer aldi.

Suriye’deki Esed rejiminin, füzeleri kendi halkina karsi kullandigi belirtilen bildiride, "Suriye'den Türkiye'yi bir kez daha vurabilecek veya tehdit edebilecek füze atislarina karsi müteyakkiz olmaya devam ediyoruz. Suriye’den balistik füze tehdidini izlemeye ve degerlendirmeye devam ediyoruz." denildi.

Bildiride, Suriye’de güvenlik ve istikrarin BM Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayili karari uyarinca gerçek bir siyasi süreç olmadan saglanamayacagi vurgulandi.

Suriye genelinde bir ateskes ile BM’nin Suriye halkina insani yardimlarinin en az 12 ay boyunca yapilmasini saglayacak yeniden yetkilendirme yapilmasi çagrisinda bulunulan bildiride, "Müttefikimiz Türkiye'ye milyonlarca Suriyeliye ev sahipligi yaptigi için takdirlerimizi yineliyoruz." ifadesine yer verildi.

(Sürecek)

Kaynak: AA